Büyük komutan Yahya Sinvar'ın ölüm üzerine ifade ettiği  sözler, onun nasıl yaşadığının tefsiridir. Ölüm şekli de bu tefsirin kaynağıdır.

Ölümü inancında öldüren, zalimlerin korkulu rüyası Büyük Komutan ölüm hakkında şöyle konuşmutu:

“Düşmanımın bana verebileceği en büyük hediye beni öldürmesidir! 59 yaşındayım (d.1962). Kalp krizi, corona veya felç ile ölmektense şehit olarak ölmeyi tercih ederim.”

"Evet ölümden korkuyorum! Yatağımda yaşlı develer gibi ölmekten, kalp krizinden yada trafik kazasından ölmekten korkuyorum. Allah yolunda dinim, vatanım ve mukaddesatım için ölmekten korkmuyorum."

"İsrail, halkımızı en gelişmiş silahlarla katlederken, elimizde gelişmiş silahlar yok diye kurbanlık koyun gibi ses çıkarmadan öldürümeyi mi bekleyelim?"

"Söz konusu dinimiz ve kutsallarımız olunca asla cimrilik etmeyiz. Karar almakta tereddüt etmeyiz; bedeli ne olursa olsun. Çocukken annelerimizin öğrettiği gibi... Gökten ineni yer karşılar!"

"İmam Ali'nin şu rivayetini ezberledim: Hayatta iki gün vardır; ölümün kaderiniz olmadığı gün ve ölümün kaderiniz olduğu gün. İlkinde kimse sana zarar veremez, ikincisinde ise kimse seni kurtaramaz."

İşte, hayat ile ölüm arasında böyle bir korelasyon kurmuş biriydi büyük komutan. İnançlı, cesaretli, korkusuz, mücadeleci, hür ve asil...

Sapkınlığın milleti, terörün devleti, ifsadın merkezi, insanlığın düşmanı İsrail Terör Devleti, 16 Ekim 2024 Çarşamba günü şehit etmiş (İnşallah) onurun, izzettin, şerefin, kahramanlığın timsali Yahya Sinvar'ı...

Yalnız başına, dünyanın bütün devletlerinin birleşik ordusuyla mücadele ederek vermiş son nefesini...

Yalnız başına, 57 İslam ülkesinin ihanetiyle Filistin gibi her karışına isabet eden mermilerle vermiş son nefesini...

İslam'ın yüzakı, insanlığın onuru Yahya Sinvar, İslam'ın yüzkarası, insanlığın utancı koca dünyanın şahitliğinde ama yalnız başına vermiş son nefesini...

Yahya Sinvar 'ı vuranlar, bir gün sonra duyurdular, cesedinden dahi korkan Allah'tan korkmaz zalimler.

Bir gün, koca bir gün hiç kimse görmeden bilmeden, göçüp gitmiş bu dünyadan; Gazze'yi görmeyen dünyadan hesap sorarcasına ...

Yeryüzünün en büyük devletlerinin bütün imkanlarıyla saldırmışlar, ruhunu ölümsüzleştirdiklerinden habersiz bedenini öldürmüşler.

Zalimler evini yıktıklarında, evinin enkazında ayak ayak üstüne vermişti haşmetli pozunu...

Zalim terör devleti İsrail,17 Kasım'da bütün dünyaya onu nasıl öldürdüğünü ilan etti. Ancak büyük komutan sandıkları gibi topla, tüfekle bir orduyla vurulmuştu ama sırtı yere gelmemişti, yine yıkılan bir evde yine koltukta bütün haşmetiyle son pozunu vermişti bütün dünyaya...

Sonra...

Filistin'in minarelerinden, Yahya Sinvar şehit öldu diye sela verildi.

Allah ona Rahmet etsin, Allah ondan razı olsun.

Göz yaşarır kalp hüzünlenir ama  ölüm Allah'ın takdiridir...

Liderler ölür, dava ölmez çünkü dava Allah'ın davasıdır.

Onun hiçbir kutsiyeti yoktu, davasına vücut bulmuş vurulmuş cesediydi onu büyüten. O, davası kadardı, imanı kadardı, Filistin kadardı. Şehadeti nasıl yaşadığına şahitti.

57 İslam ülkesi liderinin hiçbirinden yakışıklı değildi belki ama İzzet ve şeref abidesi olarak son resmini verdi bütün dünyaya ve artık tartışmasız dünyanın en karizmatik lideriydi.

Diğer İslam ülkesi liderleri gibi banka hesapları, malları, mülkleri, serveti yoktu ama satın alınamayacak bir sultanlığı oldu artık.

Diğer İslam ülkesi liderlerinin dini istismar ederek elde ettikleri koltuklarını, saltanatlarını; düşmanın harabeye çevirdiği yurdunda ayak ayak üstüne attığı koltuktaki duruşuyla canını feda etti kutsalları uğruna...

Allah elekten geçiriyor bütün münafıkları, korkakları, sahte kabadayıları, satılmış devlet başkanlarını, Sultan'ın sofrasını Allah'ın rızasına tercih eden sanal alimleri hepsini bir bir diş diş eliyor mücahitlerin eleğiyle... İsmail Heniye'de taziye mesajı yarışına giren, ulusal yas edenlerin neredeyse hiçbiri Yahya Sinvar'ı o büyük komutanı, layıkıyla ağızlarına alıp hatırasına, mücadelesine saygı gösterecek bir çift söz etmediler. Çünkü kendilerince vaziyeti İsrail terör devletinin lehine yorumladılar. Bu mücadeleyi yürütenlerin başarısından şüphe etmeye başladılar.

Her gün din istismar edenlere Allah, Yahya Sinvar üzerinden fırsat vermedi.

Bir çift söz de ülkemin konforlu siyasal İslamcılarına olsun: Hem AKP'li olup hem Filistin'e üzülenler, hem reisçilik yapıp hem de  Büyük komutan Yahya Sinvara üzülenler...

Dünyalığınız İsrail gibi ahiretiniz Gazzeliler gibi olsun istiyorsunuz.

Korkak olarak yaşayalım ama kahraman gibi görünelim; münafık gibi yaşayalım ama herkes bizi Müslüman sansın istiyorsunuz. Yahya Sinvar'ın şehadet biçimi artık bunu size asla yedirtmeyecek.

Şehit Yahya Sinvar'ı Şehit İsmail Heniye'nin sözüyle selamlayalım: "Şehit olmak için doğanlara ölüm yalnızca vuslattır."