Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Rus turist Natalya Somova'nın cansız bedeni bulundu. 48 yaşındaki turist, 11 Ağustos'ta tatil için geldiği Marmaris'te, doğa yürüyüşüne çıkmak üzere otelinden ayrılmıştı. Somova, 19 Ağustos'ta ülkesine dönmesi beklenirken, ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılmıştı.

Rus Turist

Yapılan incelemeler sonucu, Somova'nın en son 17 Ağustos sabahı saat 07:30 civarında İçmeler Mahallesi'ndeki Karya yürüyüş yolunda görüldüğü belirlendi. Bunun üzerine Muğla AFAD koordinesinde, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yanı sıra Sahil Güvenlik ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Rus Turist-1

Arama çalışmalarının ilk gününde sarp bir arazide Moskova'dan alınmış bir alışveriş fişi bulunmuştu. Bugün ise İçmeler Mahallesi'ndeki dik ve uçuruma yakın bir alanda bir cep telefonu tespit edildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, bulunan cep telefonunun Somova'ya ait olup olmadığını belirlemek için olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Arama çalışmaları sırasında, ekipler tarafından halatlar yardımıyla inilen uçurumda, deniz kenarında Somova'nın cansız bedeni bulundu. Sahil Güvenlik ekipleri, talihsiz kadının cenazesini denizden karaya çıkardı. Somova'nın kesin ölüm sebebinin, yapılacak otopsi sonrası belirleneceği açıklandı.

Rus Turist1

19 Ağustos'ta başlatılan arama çalışmalarında yüzlerce kişi görev aldı. Emniyet Asayiş Büro ekipleri ve AFAD koordinesinde, İçmeler ve Turunç Mahallelerinde kriz masası kurularak her detay titizlikle incelendi. Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), AKUT Marmaris, Datça ve Marmaris Mahalle Afet Gönüllüleri gibi birçok kurum ve kuruluş da arama çalışmalarına katkıda bulundu. Dronlar, termal kameralar ve iz takip köpekleriyle hem havadan hem de karadan yürütülen arama çalışmaları sonucu, 14 gün süren çabaların ardından Somova'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Soruşturma, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde devam ediyor.

Kaynak: İHA