Diyarbakır Baro Başkanı Eren'den 'Narin Güran' Cinayeti Açıklaması: Tanık Beyanlarıyla 'Narin Kaçırıldı' Algısı Oluşturuldu

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Olayla ilgili olarak anne, ağabey ve amca dahil olmak üzere toplam 8 zanlı tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, davaya müşteki olarak katılmak için başvuruda bulunduklarını açıkladı ve süreç boyunca yaşanan olaylar nedeniyle resmi makamlar ve basına eleştirilerde bulundu.

Cinayetin Gizemi Hala Çözülmedi

Narin-1

21 Ağustos günü kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Olayın gizemi henüz tam anlamıyla çözülebilmiş değil.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve amcasının işçisi Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Anne ve Ağabeye Kasten Öldürmeye İştirak Suçlaması

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran, "kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçlamasıyla, amca Fuat Güran ise "suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer beş şüpheli de "suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden amcalar Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran, kuzeni Melike Güran ve işçi R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ve Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece tutuklu sayısı 10’a çıktı.

Diyarbakır Baro Başkanı’ndan Açıklama

Narin Guran 3

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayeti ile ilgili basın açıklaması yaptı. Eren, davaya müşteki olarak katılmak için başvuruda bulunduklarını belirterek, "Dosyaya resmi anlamda müşteki sıfatıyla dahil edilme talebinde bulunduk" dedi. Ayrıca, Narin’in cansız bedeninin bulunması ve sonrasında yaşanan bilgi kirliliği ile ilgili resmi makamlar ve basına tepki gösterdi.

Nahit Eren, "Tanık beyanlarıyla 'Narin kaçırıldı' algısı oluşturuldu" diyerek, Narin'in kaybolma saatinin bilinçli olarak yanlış söylendiğini ve 30 dakika içindeki bir çözümle failin ortaya çıkacağını belirtti.

Nevzat'ın Gizli Tanık ve İtirafçı Olduğu Doğru Değil

Eren, "Nevzat gözaltına alındığında adeta bir gizli tanık, adeta kendisinin itirafçı olduğu algısı kamuoyuyla paylaşıldı. Bu da doğru değil. Kamuoyuna yanlış bir saat verdi ancak Narin 15.15 ile 15.40 arasında öldürülüyor. Nevzat tarafından da torbaya konuluyor" ifadelerini kullandı.

Ön Otopsi Raporu Değil, Bir Tutanaktı

Narinin Otopsi Raporu Aciklandi

Eren, "Narin'in ön otopsi raporu çıktı" şeklinde yapılan haberlerin aslında bir tutanak olduğunu ve otopsi raporu olmadığını belirtti. Ayrıca, "91 numune alındı, başkasına ait DNA'ya ulaşılamadı" ifadesini kullandı.

Narin'in Kopan Bacağı

Narin Güran’ın otopsisi sonrası bir bacağının koptuğu öğrenilmişti. Eren, "Narin'in bacağı dışarıdan bir canlının müdahalesiyle kopmuş görünüyor" dedi. Eren, amca Salim’in yeni ifadeler nedeniyle yeniden savcılığa çağrılması gerektiğini belirtti ve tutuklanmayanların ifadelerinin ağız birliği yaparak verdiklerini ifade etti.

Eşarp Bilinmezliği

Eren, "Narin’in kırmızı eşarbı çuvalın içindeydi" diyerek, Narin'in bacağının dışarıda kaldığını ve bu bacağın bir canlının müdahalesiyle kopmuş göründüğünü söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet