Sıla Bebek Olayında Son Durum: Beyin Kanaması, Tutuklamalar ve Koruma Altına Alınan Kardeş

Diyarbakır'da Narin'in öldürülmesiyle sarsılan Türkiye, şimdi de Tekirdağ'da yaşanan Sıla bebek olayıyla çalkalanıyor. Şiddete ve cinsel istismara uğradığı belirlenen 2 yaşındaki Sıla bebek, dün entübe edildi. Bu acı olayla ilgili olarak Sıla'nın annesi ve dört kişi tutuklandı. Peki, Sıla bebeğin son durumu nedir?

Sıla Bebeğin Durumu Ciddi: Beyin Kanaması ve Morluklar Tespit Edildi

Sila Bebek Oldu Mu-1

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Yeniçeri, vücudunda morluklar bulunan 2 yaşındaki kızı Sıla’yı, 2 Ağustos günü düşme şikayetiyle Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenenin ardından Sıla evine gönderildi. Ancak geçtiğimiz pazar akşamı, Sıla Y. yeniden hastaneye baygın halde getirildi. Doktorlar, darp ve ısırık izleri ile morlukları fark edince durumu polise bildirdi. Durumu ağırlaşan Sıla, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği ve fiziksel şiddete maruz kaldığı tespit edilen Sıla, ameliyat edildi. Dün itibarıyla durumu ağırlaşan minik Sıla, entübe edilerek yaşam mücadelesi veriyor. Alınan DNA örnekleri ise incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Entübasyon Nedir?

Entübasyon, solunum yetersizliği yaşayan ve kendi kendine nefes alamayan hastalara dışarıdan solunum desteği sağlamak amacıyla ağızdan soluk borusuna tüp yerleştirilmesi işlemidir. Sıla bebeğin durumu kritik olduğu için bu yöntem uygulanmıştır.

Anne ve Üvey Baba Tutuklandı

Sila Bebek Oldu Mu

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Sıla'nın annesi Bakiye Yeniçeri ve üvey baba Sanlı Ö., "çocuğu ihmal" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, Sıla'nın bırakıldığı komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu da tutuklandı. Bebek Sıla'nın bırakıldığı evin sahibi Kani A. da tutuklananlar arasındadır.

Diğer Kardeş Koruma Altına Alındı

Sila Bebek Oldu Mu2

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ailenin diğer 5 yaşındaki kızını da koruma altına aldı. Anne Yeniçeri, kızının televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Ancak yapılan incelemeler sonucunda, hem anne hem de üvey baba hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi