Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Cinayetiyle İlgili Şok Detaylar Ortaya Çıktı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasının ardından yürütülen soruşturmada önemli detaylar gün yüzüne çıkıyor. Narin’in öldürülmesiyle ilgili olarak, amca Salim Güran’ın işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtları dosyaya girdi. Atasoy’un, Güran’a “Tamam daha ölmemiş” dediği belirlendi. Bu kritik bilgi, cinayetin aydınlatılmasında önemli bir yer tutuyor.

Tutuklamalar ve İfadeler

Salim Guran

Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılmasıyla birlikte, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan, amcası Fuat Güran "Suç delillerini yok etmek" suçundan, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran ve halasının eşi Mehmet Şevket Kaya tutuklandı. Narin’in babası Arif Güran ve 9 diğer kişi ise serbest bırakıldı.

“Tamam Daha Ölmemiş” Detayı

Narin Cinayetinde Şok Gelişme Narin'in Amcası 5 Kez Kimi Aradı (1)

Tutuklanan zanlılardan biri olan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da gözaltına alındı. Salim Güran’ın şartlı tahliye edilen işçisi Ramazan Atasoy da yeniden gözaltına alındı. Telefonda yapılan incelemelerde, Salim Güran ile Atasoy arasındaki Kürtçe konuşmaların uzman ekipler tarafından çözümlenmesi sonucu önemli bilgilere ulaşıldı. İfadesinde Atasoy’a Salim Güran ile 21 Ağustos’ta yaptığı görüşmelerin içeriği soruldu. Atasoy, bu görüşmeleri hatırlamadığını söyledi. Telefonda Güran ile Atasoy arasında şu konuşma geçtiği tespit edildi:

  • Salim Güran: “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş.”
  • Ramazan Atasoy: “Eeee?”
  • Salim Güran: “Biri yerde.”
  • Ramazan Atasoy: “Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş.”

Atasoy, bu konuşmayı hatırlamadığını öne sürdü ve ifadesinin ardından tutuklandı.

Salim Güran’ın Savunması

Sok Itiraf Narin Guran Cinayetinde Yeni Gelismeler Yasak Iliski

Amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. İfadesinde Nevzat Bahtiyar’ın aleyhinde verdiği ifadelerin yalan olduğunu savunan Güran, olay günü Nevzat Bahtiyar ile görüşmediğini, yapılan HTS analizlerinin yanlış olduğunu iddia etti. Telefonda yapılan arama kayıtlarını hayat kadınlarıyla görüştüğü için sildiğini söyledi. Daha önceki ifadesinde ise kardeşi Arif’in ahırında bulunan 380 mermi nedeniyle arama kayıtlarını sildiğini belirtmişti.

Aile İçi Şüpheler

Salim Güran’ın eşi Melek Güran da ifadesinde, Narin'in kaybolduğu gün aracın tüm gün boyunca eşinde olduğunu ve bu nedenle eşinden şüphelendiğini belirtti. “Narin’in araç içerisinde DNA’sının bulunması ile ilgili bilgim ve görgüm yoktur. Narin’in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran’daydı. Narin de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim’den şüphelendim. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur. Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezerler. Nevzat eşime ‘Kardeşim’ derdi. Eşim neden Narin’e böyle bir şey yaptı bilmiyorum” dedi.

İlişki İddiaları

Narin Cinayeti (7)

Tutuklanan Nevzat Bahtiyar, Salim Güran ile ilişkileri olduğu yönündeki iddiaları anne Yüksel Güran ve yenge Maşallah Güran’a soruldu. Anne Yüksel Güran, “Benim bu adamla ilişkim olamaz. Salim Güran ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum. Salim’in bize neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum” dedi. Yenge Maşallah Güran ise “Nevzat Bahtiyar’ın benim Salim Güran ile ilişkim olduğuna dair beyanı yalandır. Kabul etmiyorum. Yine Salim Güran’ın Yüksel Güran ile ilişkisinin olduğuna da ihtimal vermiyorum. Nevzat Bahtiyar suçtan kurtulmak için benle Yüksel’e iftira atmaktadır” şeklinde cevap verdi.

Adli Tıp ve Soruşturmanın Gidişatı

Diyarbakirda Kaybolan 8 Yasindaki Narin Gurani Ara 1724750600

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın sürdüğünü ve 91 doku örneğinin Diyarbakır ve İstanbul’da incelemeye tabi tutulduğunu açıkladı. Bakan Tunç, adli tıp incelemesinin zaman alacağını ve faillerin ortaya çıkacağını belirtti. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise yaptığı basın açıklamasında, Narin'in bacaklarından birinin dışarıda kaldığını ve bu bacağın tamamen etten arındığını belirtti. Eren, “Nevzat bir bacağının dışarıda kaldığını ifade tutanağında ifade ediyor. O bacak kopmuştur. Doğrudur. Yine savcı tutanağına baktığımızda o bacağın üzerinde hiçbir et parçası kalmadığını size açıklamak istiyorum. Dizden aşağı olan bölümde hiçbir et parçasının olmaması dışarıdan bir canlının müdahalesinin işaretidir. Narin 30 dakika içinde öldürülüyor o hale getiriliyor. Bu 30 dakikayı çözdüğümüzde kim nerede ne yapıyordu çözeceğiz” dedi.

Diyarbakır’da yaşanan bu trajik olayın soruşturması devam ederken, yetkililer faillerin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti. Narin Güran’ın katilleri bulunup adalete teslim edilene kadar soruşturma derinleştirilecek.

Kaynak: Milliyet