Hamas Lideri İsmail Haniye’nin İsrail tarafından suikastla öldürülmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Haniye'yi Anma ve İsrail Protestosu gerçekleştirilmişti. 27 Temmuzdaki anma ve protesto programında İsmail Haniye’nin posteri meydanda asılmıştı. O tarihten bu yana meydanda asılı olan Hamas Lideri İsmail Haniye’nin posteri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün CHP’liler tarafından fark edilerek indirilmişti. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tören alanı bariyerlerinin arkasında kalan İsmail Haniye’nin posterinden rahatsız olan CHP’liler bu girişimiyle büyük bir provokasyonun fitilini ateşledi.

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda asılan posteri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün CHP’liler tarafından indirilmişti. CHP'li bir grup tarafından kin ve nefret sloganları arasında indirilen afişlerin yerlere atılması büyük tepkilere neden olmuştu.

Chp’lilerin Gaziantep’te Indirdiği Haniye Posteri Yeniden Asıldı (2)-1

CHP’lilerin algı operasyonlarına kentteki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından sert tepki gösterilmişti. Birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Gaziantep Kudüs Platformu ve birçok STK’dan tepki yağmıştı.

Gaziantep Valiliği de, 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Koyma Töreni'nde Hamas Lideri İsmail Haniye'nin posterinin bulunduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Chp’lilerin Gaziantep’te Indirdiği Haniye Posteri Yeniden Asıldı (1)

Gaziantep’te dün CHP’li bir grup tarafından 30 Ağustos Zafer bayramı bahane edilerek indirilen Hamas Lideri İsmail Haniye'nin posteri hem demokrasi Meydanı’nda hem de Gaziantep’in birçok noktasında STK’lar girişimi ile yeniden asıldı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR