Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmanın bir numaralı ismi amca Salim Güran, olay günü tüm telefon kayıtlarını silmişti. Ancak yapılan teknik çalışmalar sonucu telefon çözüldü ve silinen bilgiler geri getirildi. Amca Salim Güran’ın telefonuna yüklediği özel bir programla yaptığı görüşmeleri kaydettiği tespit edildi. Olay günü silinen konuşmalara da ulaşıldı. Ayrıca, tutuklanan amca Fuat Güran’ın eşi de gözaltına alındı.

Telefon Kayıtları ve Teknik Çalışmalar

Narinin Amcasinin Telefonu Cozuldu Silinen Mesajlar Geri Getirildi

21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın soruşturması tüm ciddiyetiyle sürüyor. Gözler, amca Salim Güran’ın telefon kayıtlarına çevrilmişti. Bugün, ekipler silinen bilgilere ulaştı. İncelemeler sürerken, amcanın kendi kaydettiği ses kayıtları dikkat çekti. Son bilgilere göre, bu kayıtlara da erişildi.

Özel Programla Kayıt Altına Alınmış

A Haber canlı yayınında, "Amcanın android tabanlı telefonunun kayıtları kurtarıldı. Belgeler savcıya teslim edildi. Cinayet günü kimle konuştuysa, bunlar HTS verisi değil, kiminle ne konuştuysa yüklediği programla kaydetmiş." şeklinde açıklamalara yer verildi.

Cinayet Günü Görüşme Detayları

Salim Guran Mesajlari

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın olay günü telefonla 5 kez görüştüğü kuzenine ulaşıldı. Amca Salim Güran’ın, en son 15.15’te okulun güvenlik kamerasına yansıyan Narin’in kaybolduktan sonra Antalya’daki bir cep telefonunu aradığı ve 16.43 ile 17.59 saatleri arasında 5 kez görüştüğü tespit edildi.

HTS Kayıtları ve Görüşme Süresi

HTS kayıtlarının incelenmesi sonucunda, toplam 352 saniye konuşma yapıldığı ortaya çıktı. Jandarma, Salim Güran’ın aradığı kişinin Diyarbakır’da yaşayan amcasının oğlu Mehmet Şerif Güran olduğunu ve 21 Ağustos günü Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’ndeki bir otelde ailesiyle tatil yaptığını belirledi.

Mehmet Şerif Güran’ın Açıklamaları

Mehmet Serif Guran

Mehmet Şerif Güran

Diyarbakır’da çiftçilik yapan Mehmet Şerif Güran, "Antalya-Kemer’de ailemle tatil yapıyordum. İlk aramayı saat 16.43’te yaptı. Köydeki pamuk tarlamın kurtlandığını söyledi. Saat 16.55’te tarladan fotoğraf atıp ‘İlaçlama yapayım mı?’ diye sordu. Sesi çok rahattı. Hiçbir titreme ya da tedirginlik hissetmedim. Sesinde panik hali yoktu. Farklı bir şey de söylemedi. Hatta tatilde olduğum için ‘Tatil nasıl gidiyor?’ diye de takıldı." ifadelerini kullandı.

Son olarak, tutuklu amca Salim Güran savcılığa getirildi ve yeniden ifadesi alınacak.

Öte yandan, Narin Güran’ın tutuklanan amcası Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı.

Kaynak: A haber