Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İddia sonrasında Pazar gecesi Kayseri'de başlayan şiddet olayları farklı kentlere sıçradı.

Kayseri'de Pazar gecesi kalabalık gruplar belli noktalarda toplanarak yabancı uyruklulara ait olduğu belirtilen işyerlerine ve araçlara hasar vermiş, polis olaylara müdahale etmişti.

Olaylar farklı illere de yayılmış, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli'de gece boyu Suriyelilere ait bazı işyerleri hedef alınmıştı.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar’dan Kayseri ve Suriye'deki Olaylar Hakkında Açıklama

Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu (GÖNÜLKUR), son günlerde kamuoyunu meşgul eden Kayseri ve Suriye'deki olaylar hakkında bir açıklama yaptı.

GÖNÜLKUR tarafından yapılan açıklamada, “Bizler, Gaziantep'teki Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu tür provokatif eylemleri tasvip etmediğimizi bildirir, kamuoyunu sağduyulu olmaya davet ederiz” denildi.

İşte Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu tarafından yapılan o açıklama:

“Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan başta Suriye vatandaşları olmak üzere, mültecilere son günlerde uygulanan ve kamuoyu vicdanında derin üzüntüye yol açan bir takım olaylar olmaktadır.  

Ülke içerisinde ve sınır ötesindeki son olayların bazı ülke büyükelçiliklerinin sınır bölgesindeki temsilcilerini 3-4 gün öncesinden “Olaylar çıkabilir” uyarısında bulunarak merkeze çağırmalarından da  anladığımız üzere, bu girişimlerin yabancı ülkelerin istihbarat servisleri tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır.  

Biz Bu Oyunu Çok Gördük

Biz bu oyunu çok gördük.  Aynı merkezden üretildiği belli olan; insanları birbirine karşı kışkırtarak ülkemizde iç karışıklık çıkarmayı hedefleyen bu olaylar daha önce yaşadığımız bazı olaylara ne kadar da benziyor. Duyarlı olan tüm taraflar eylemi kınamışlardır. Eylemle ilgili gereken cevaplar verilmiştir. Sorumluları hakkında devletimiz tüm birimleriyle gereğini yapacağını ilan etmiştir.  

Kamuoyunu Sağduyulu Olmaya Davet Ediyoruz

Bizler, Gaziantep'teki Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu tür provokatif eylemleri tasvip etmediğimizi bildirir, kamuoyunu sağduyulu olmaya davet ederiz.   Allah ülkemizi her türlü fitneden muhafaza eylesin.”  

Kaynak: BAHRİ UÇAR