Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından yol kenarında bir el bombası bulundu. Olay, vatandaşların yürüyüş yaptığı sırada yol üzerinde bir el bombası fark etmeleri ve hemen durumu polise bildirmeleri ile başladı. İhbar üzerine olay yerine hızla gelen polis ekipleri, bölgeyi güvenlik çemberine aldı ve yolu trafiğe kapatarak çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Adanada Sokakta Bulunan El Bombasi Korkuttu 12

Bomba imha uzmanları, dikkatli bir şekilde el bombasını bulunduğu yerden aldı ve güvenli bir şekilde etkisiz hale getirdi. El bombası, daha detaylı incelenmek üzere kriminal laboratuvarına götürüldü. Bu tür durumlarda hızlı ve dikkatli bir müdahale, olası bir tehlikeyi önlemede büyük önem taşıyor.

Olayın ardından polis ekipleri, el bombasının kaynağını belirlemek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bölgede güvenlik kameraları ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda araştırmalar yapılıyor. Vatandaşların dikkatli ve duyarlı davranarak olayı hemen yetkililere bildirmesi, olası bir facianın önüne geçti.

Adanada Sokakta Bulunan El Bombasi Korkuttu

Adana Emniyet Müdürlüğü, bu tür şüpheli cisimler gördüklerinde vatandaşların hemen 155 Polis İmdat hattını aramaları gerektiğini hatırlatarak, toplumun güvenliği için işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer halkın güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA