2024 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası sezonu, 9-10 Kasım tarihlerinde İstanbul'da sona erecek. Bu önemli yarış, İstanbul Formula 1 Pisti'nde 2015'ten bu yana ilk kez düzenlenecek ve Çin'in yerine geçecek. Pist, Volvo Construction Equipment'in katkılarıyla iyileştiriliyor.

Johan Kristofferson ve Teknolojiler Savaşı

Rallikros Turkiye 2

Şampiyona lideri Johan Kristofferson, bu son yarışta ilk elektrikli araç şampiyonluğunu kazanmak ve üst üste beşinci kez şampiyon olmak için mücadele edecek. Bu yarış, elektrikli araçlarla yenilenebilir benzinli içten yanmalı motorlu araçlar arasındaki 'Teknolojiler Savaşı'na sahne olacak.

Organizasyonun Destekçileri ve Gelecek Planları

Rallikros Turkiye-1

Dünya Rallikros Organizatörü Genel Müdürü Arne Dirks, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na (TOSFED) sezonun son yarışının düzenlenmesine verdikleri destek için teşekkür etti. Dirks, "Bu etkinliğin İstanbul'a üst düzey rallikrosu geri getirmek için TOSFED ile uzun vadeli bir ortaklığın yenilenmesi olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, pist yapımında hayati önem taşıyan Volvo CE'den aldığımız sürekli uzmanlık desteği için müteşekkiriz." dedi.

Rallikros Turkiye

Özetle, hafta sonunun yarış programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Tüm dünyadan yarış tutkunları, İstanbul'daki bu heyecan verici etkinliği sabırsızlıkla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi