AK Parti Gaziantep’te haftalardır beklenen Nizip İlçe Başkanlığı ataması dün yapıldı. İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve İl Koordinatörü Hakan Kahtalı’nın katıldığı gören ile Nizip İlçe Başkanlığı görevine atanan Yakup Karakuş’a mazbatası verildi.

İl Binasında düzenlenen Mazbata Töreni sonrası AK Parti Nizip’te adeta istifa furyası başladı. İstifasını duyuran ilk isim AK Parti Nizip Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mesut Hüseyin Ataoğlu oldu.

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Ataoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İlçe başkanlığıyla ilgili yaşanan süreçte karşılaştığım tavra istinaden ve Ankara’da 5 aday olan arkadaşın yüzüne söylenen söze binaen; Nizip’te değerler var, sahipleri var, 14 yaşındaki sahabenin Enes bin malikin yaptığını yapmayarak, elini taşın altına koymadılar, sorumluluk almadılar ve o yüzden sizleri getirdim dercesine. Tabiri caiz ise “adam bulamadım sizi getirdim” tavrıyla karşılaştığım için, Nizip’te son seçimde bize oy vermeyen oda başkanlarıyla ve şahıslarla aynı zamanda seçim kaybetmemize sebep olan adayla ,meclis üyeleriyle, ilçe başkanı seçmek için kapalı kapılar ardında görüşme yaparak, istişare ederek ilçe başkanı belirleyen Ak Parti teşkilatı söylem ve eylem dışına çıktığı için, kendimle çelişmemek adına yollarımı, görevimi ve üyeliğimi bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Bugün bizlere yapılan muamelenin sirayeti siz genel merkezin belirlemiş olduğu adayla niye beraber yol yürüdünüz? İçinizde ayrılıp Yeniden Refah’daki adayla niye beraber siz de gitmediniz dercesine... O kahraman, biz hainmişiz gibi bir tavırla karşılaştığım için… Hani Aşık Veysel’in de dediği gibi “Beni hor görme gardaşım, sen altınsın da ben tunçmuyum sitemiyle” yaratılış coğrafyamızı, anne babamızın, kim olacağını sorgulayıcı bir sistemde yer almamak adına. Beyaz Nizipli niye değilmişiz? Niye sanayici değilmişiz? Yok kılçıklı balık, kılçıksız balık ya da hamsi. Hangi ritüelde görmek istiyorsanız… Son zamanlarda maalesef klişe haline gelmiş “elhamdulillah” kelimesiyle söylüyorum: değil menfaat, nemalandığım bir konu var ise her türlü ispata beklerim. Ak Partideki gençlik kolları başkanlığımdan ve üyeliğimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Ataoğlu’nun ardından AK Parti Nizip’te istifa haberleri de peş peşe gelmeye başladı. İstifasını duyuran isimlerden biri de Halil Ünal oldu. Ünal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ak parti ile başlayan kendimce yapmış olduğum siyasi yaşantımı bu gün itibari ile bitiriyorum. Bu zaman sürecince kendi partimden ve rakip partilerden kırdığım üzdüğüm insanlardan özür dilerim. Ak Partinin yeni ilçe başkanı Yakup Karakuş kardeşime başarılar dilerim. Bugüne kadar çalıştığım ilçe başkanları belediye başkanları ve milletvekilleri olmak üzere tüm teşkilat, Yönetim kurulu ilçe gençlik kolları köy ve mahalle temsilcileri ve tüm partili kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allaha emanet olun” ifadelerini kullandı.

İstifa haberini duyuran isimlerden bir tanesi de Şahin Sürücü oldu.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Nizip’ten yaklaşık bin 500 kişinin partiden istifa etti. İstifaların devamının geleceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak: Nevre Duman