-Coronavirus salgınına karşı İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile şehirlerarası otobüs firmalarının yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul etmesi kararının ardından, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Covid-19 salgınına ilişkin açıkladığı tedbirler kapsamında şehirler arası otobüs seferleri valiliklerin izniyle yapılabileceği belirtildi.

Söz konusu genelge ve tedbirler öncesinde Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki firmalar, virüs tedbirleri ve toplu taşımada yarıya inen yolcu sayısından dolayı zarar ettiklerini belirterek, tüm seferleri iptal ettiklerini açıklamıştı.

Okulların tatil edilmesiyle üniversite öğrencilerinin evlerine dönmesi nedeniyle otobüs seferlerinde geçen hafta yoğunluk yaşanan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bu hafta ise yolcu sayısı azaldı.

Covid-19 tedbirleri nedeniyle vatandaşların zorunlu olmadıkça seyahat etmediğini ve İçişleri Bakanlığı genelgelerinin ardından yolcu sayısında ciddi zarar ettiklerini, yol masraflarını ve personel giderlerini karşılayamadıklarını belirten firma yetkilileri, alınan son kararının kendileri için de iyi olduğunu belirtti.

İLKHA