Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 71 yeni bölüm açılacağını açıkladı.

KPSS ücretlerine yüzde 100 zam geldi KPSS ücretlerine yüzde 100 zam geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans, 50 önlisans olmak üzere toplam 71 programın açılacağını belirterek, bu programların bu yılki ÖSYM Kılavuzu’na dahil edileceğini açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampüsü'nde "Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni program ve bölümlerin hangi üniversitelerde açılacağını açıkladı.

71 YENİ LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMI AÇILACAK

Özvar, 21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM Kılavuzu'na dahil edileceğini belirtti.

Türkiye genelinde 20 üniversitede 21 yeni lisans programı, 50 ön lisans programı açılacak. Yeni program açılacak üniversiteler arasında Gaziantep Üniversitesi de yer aldı.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE 4 ÖN LİSANS PROGRAMLARI AÇILACAK

Gaziantep Üniversitesi'nde İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Robotik ve Yapay Zekâ, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme ön lisans programları açılacak.

Muhabir: Bahri Uçar