Referans Gazetesi, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele edilmesi Hakkında Kanun” uyarınca, kullanıcılarının ve üyelerinin oluşturduğu içerikleri kontrol etmek veya hukuka uygunluğunu araştırmakla yükümlü değildir. Ancak, Referans Gazetesi, hukuka, yasalara, kamunun, iş ortaklarının ve üçüncü kişilerin fikri sınai haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı benimsemiştir. Bu amaçla, hukuka aykırı olduğunu düşündüğü veya kendisine bildirilen içerikleri incelemek ve gerekli görüldüğü takdirde yayından kaldırmak için azami gayreti göstermektedir.

Web sitemizde yayınlanan içeriklerin hukuka veya kişilik haklarına aykırı olduğunu düşünen kişi veya kurumlar, aşağıdaki belge ve bilgileri bize sunmak kaydıyla [email protected] adresine bildirim yapabilirler. Bu elektronik iletişim adresine ulaşan talep ve şikayetleWr, ilgili hukuk birimimiz tarafından incelenecek, gerekli görüldüğü takdirde ihlale konu içerikler Referans Gazetesi sitesinden en kısa sürede silinerek kaldırılacak ve muhataba bilgi verilecektir.

Bildirimde Bulunulması Gereken Belgeler ve Bilgiler

  • İhlale konu içeriklerin URL adresi ve ihlale konu içeriğin konusunu,
  • Gerçek kişi ise kimliğini gösterir belge, tüzel kişi ise oda kayıt belgesi, meslek birliği ise yetkili kişinin imzası bulunan antetli bir talep yazısını,
  • Vekaletle işlem yapma yetkisi kullanılıyorsa vekaletnameyi,
  • Fikri ve sınai haklara ilişkin taleplerde hak sahibi olduğunu gösteren belgeyi,
  • Kişilik haklarına ilişkin taleplerde ihlalin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bir beyanı,
  • Adres, telefon, e-posta ve diğer iletişim bilgilerini,

Bize ulaştırmanız gerekmektedir.

Bildirimlerin Değerlendirilmesi

Bize ulaşan bildirimler, hukuk birimimiz tarafından incelenecek ve ihlale konu içeriklerin yayından kaldırılması veya erişimin engellenmesi için gerekli işlemler yapılacaktır. Bu süreçte, bildirimde bulunan kişi veya kurumlarla iletişim halinde olacağız ve sonucu kendilerine bildireceğiz.

Referans Gazetesi, hukuka aykırılık bildirimi sayfasında yer alan bilgileri değiştirme veya güncelleme hakkını saklı tutar.