Eğitimde katılımcılara; e-ticaretin avantajları, hazırlık aşamaları, teknik altyapı için gerekli materyaller, operasyon ve pazarlama süreçleri ile e-ticaret hukuku hakkında bilgiler verildi.

Gaziantep Ticaret Borsası gıda sektöründe iştigal eden üye işletmelerinin e-ticaret ve dijital pazarlama kanallarından daha fazla faydalanarak, küresel pazarlarda daha aktif rol almaları için “E-Ticaret ve Dijital Pazarlama" eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitim programının açılışında konuşan Uzman Eğitmen Ersan Ertürk; e-ticaretin, internet üzerinden ürün ve hizmet alışverişi yapılmasını sağlayan yaygın bir ticaret modeli olduğunu ifade ederek, tüketicilerin her an her yerden istedikleri ürünleri kolayca bulup satın alabilmelerine olanak sağlayan bu modelin işletmelerin kendi ürün ve hizmetlerini de geniş bir kitleye ulaştırabilmelerine imkân sunduğunu söyledi.

E-Ticaret Ve Dijital Pazarlama GTB’de Konuşuldu!

Alışverişte zaman ve mekân sınırlamalarını ortadan kaldıran e-ticaretin satış ve karlılığı arttırdığına vurgu yapan Ertürk, bu durumun işletmelerin müşteri memnuniyeti sağlayarak, müşteri sadakati oluşturmalarını kolaylaştırdığını dile getirdi.

Dijital pazarlamanın ise internet ve diğer dijital kanallar aracılığıyla marka bilinirliğini ve satışları artırmayı amaçlayan yeni çağ pazarlama faaliyetleri olduğunu belirten Ertürk, “Dijital pazarlama yönetiminde sosyal medya, arama motoru optimizasyonu, e-mail pazarlama, içerik pazarlama gibi çeşitli dijital kanallar kullanılarak tüketicilere ulaşılmakta ve marka iletişimi güçlendirilmekte” dedi.

Yer: Gaziantep, 2016 fiyatları adeta duygulandırdı Yer: Gaziantep, 2016 fiyatları adeta duygulandırdı

E-ticaret ve dijital pazarlamanın, geleneksel pazarlama yöntemleri ile kıyaslandığında daha ekonomik, etkili ve ölçülebilir sonuçlar sağladığına işaret eden Ertürk, işletmelerin dijital dünyaya ayak uydurarak online platformlarda varlık göstermesi ve tüketicilerin beklentilerini karşılayacak stratejiler geliştirmesinin günümüzde başarılı olmanın kaçınılmaz gerekliliği olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitmen Ertürk, yaklaşık 4 saat süren eğitimde katılımcılara, E-ticaret Altyapılarının Seçimi, Pratik Örnekler ve Artı - Eksileriyle Tüm Alternatif Satış Modelleri, Açık Pazar Entegrasyonları & Haritalama ve Fiyatlama, E-ticarette Kullanılan Temel Performans Araçları, Hukuki Zorunluluklar, Global E-ticaret Pazarının Sunduğu Fırsatlar ve Tehlikeler, Kargo Entegrasyonları, E-ticaret Süreçlerinde Kullanılan Dönüşüm Odaklı Dijital Pazarlama Kampanyaları ile Omni-channel & Çok Kanallı Pazarlama gibi çeşitli konularda bilgiler verdi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimin sonunda, katılımcılardan gelen sorular yanıtlanarak, konuyla ilgili güncel gelişmeler üzerine paylaşımlar yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi