Son dönemde et fiyatlarına sık sık gelen zamlardan sonra birçok Gaziantepli vatandaş için evine et almak adeta hayal oldu. Bu durumdan sık sık şikayetlerini de dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu konu ile ilgili gerekli adımları atması gerektiğini savunuyor.

HAYVANCILIK DÜŞÜYOR

Son dönemde zamlar peş peşe gelirken, vatandaşın sofrasını en çok etkileyen kalemlerden biri olan et fiyatları da dalgalanmaya devam ediyor. Vatandaşlar cep yakıcı zamlar sonrası bayramda et bulma konusunda endişeli. Üretici ve kasaplar, cep yangınına neden olan fiyatlar için her defasında artan maliyetlerle, hayvan varlığındaki azalmaya dikkat çekerken, Türkiye’nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığındaki düşüş ise adeta alarm veriyor.

ETİN KİLOSU 600 TL’Yİ BULUYOR

Halihazırda kemikli ham etin kilogram fiyatı, 370 ile 410 TL arasında değişiyor. Etin yüzde 25'i kemik payı, yüzde 2'si taze kesim firesi, yüzde 2'si de sinir firesi. Bunun üzerine yüzde 4 kredi kartı kesintisi, kira, stopaj, personel gideri, elektrik ve diğer masrafları koyulduğunda 1 kilogramlık birinci sınıf etin maliyeti 600 TL'yi buluyor.

2016 FİYATLARI ADETA DUYGULANDIRDI

Et Fiyat Tarifesi 2016

Gaziantep’te bir vatandaş, 2016’dan kalma et fiyat tarifesi listesi buldu ve bu listesi sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaştığı bu görüntü Gaziantepli vatandaşları adeta duygulandırdı. Duygulanan birçok vatandaş, eski günlerin özlemini çektiğini hem maddi hem de manevi anlamda belitti. Paylaşılan kırmızı et fiyat tarifesinde, kemiksiz koyun etinin 1 kg’si 30 TL, kebaplık ve köftelik et 1 kg’si 35 TL olarak görülüyor.

Muhabir: MEHMET FENER