Savcı ve Restoran Arasındaki Gerginlik: Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı Açıklama Yaptı

Ordu'nun Aybastı ilçesinde, Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ile bir restoran sahibi arasında yaşanan tartışma, arbedeye dönüştü. Olayın ardından gözaltına alınan 15 kişiden 12’si serbest bırakılırken, 3 kişinin işlemleri devam ediyor. Konuyla ilgili Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Savcı ve Restoran Arasındaki Olayın Detayları

Savci Ve Restoran Arasindaki Gerginlik Ne Oldu Son Durum Nedir-1

Olay, Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası'nda bulunan bir ızgara salonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca, ailesiyle birlikte yemek yemek için bu restorana gitti. Restoranın yoğun olması nedeniyle garsonlar, boş masa olmadığını ve 15-20 dakika içinde yer açılabileceğini belirtti. Savcı Koca, ailesi ile birlikte bir süre çevrede dolaştıktan sonra tekrar restorana geldi. İçeride boş masa olmasına rağmen garsonlar tarafından "rezerve" denilerek yer verilmemesi üzerine savcı ile garsonlar arasında tartışma çıktı.

Arbede ve Yaralanma

Savci Ve Restoran Arasindaki Gerginlik Ne Oldu Son Durum Nedir 2

Tartışmanın büyümesi sonucu çıkan arbedede, Savcı Mücahit Şamil Koca ve ailesi dışarı çıkarıldı. Bu esnada savcının 9 aylık oğlu yere düşerek darbe aldı. Olayın ihbar edilmesi üzerine jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. İş yeri sahipleri ve çalışanlarının da dahil olduğu arbedede toplam 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 12'si serbest bırakılırken, 3 kişinin işlemleri sürüyor.

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Açıklama Geldi

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında 'mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Cumhuriyet Savcısı mekanın sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı' şeklinde haberler yapılmıştır. Bu nedenle kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılması uygun görülmüştür.

Ordu ili Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası mevkiinde 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.45 sıralarında Ünye Cumhuriyet Savcısı ailesi ile birlikte lokantaya gitmiştir. Lokanta çalışanları tarafından servis süresi olarak her seferinde farklı süre verilmesi üzerine savcı ile işletme sahibi arasında tartışma yaşanmıştır. Tartışma esnasında işletme çalışanlarının Ünye Cumhuriyet Savcısı'nın üzerine yürüyerek yumruk attıkları, bu saldırı sırasında savcının kayınvalidesi ve kucağında bulunan 9 aylık bebeğinin yere düşerek yaralandıkları tespit edilmiştir. Olayla ilgili Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları belirlenen 3 kişi gözaltına alınmış olup, soruşturma işlemleri usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Kaynak: İHA