İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında üretim ve istihdamı artıracak tesis protokolü imzalandı.

GAZİANTEP’TE ÜRETİM VE İSTİHDAMI ARTIRACAK PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Gaziantep’te Baklava Ve Çikolata Üretimi Için Imzalar Atıldı (2)

PAKSU VE KILINÇ BAKLAVA VE ÇİKOLATA ÜRETİMİ İÇİN İMZAYI ATTI

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç’ın imza attığı projelerle Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde baklava üretimi ve Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de çikolata üretimi yapılacak.

Proje kapsamında okullarda hali hazırda bulunan üretim tesislerinin kapasitesi artırılıp kadınlara coğrafi işaretli baklavacılık/yöresel şerbetli tatlı yapımı ve çikolata yapımı eğitimi verilerek kadınlara mesleki beceri kazandırılacak.

Oğuzeli “Dijital Meslekler” Sosyal Girişimcilik Merkeziyle de sosyal medya pazarlama eğitiminin yanı sıra iş modeli belirleme, strateji geliştirme ve proje yönetimi eğitimleri verilecek.

PROJE SEECO KAPSAMINDA DESTEKLENECEK

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje, Dünya Bankası koordinasyonuyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, bölgemizde de Ajansımızın yürütücü olduğu Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında desteklenecek.

Kaynak: BAHRİ UÇAR