Rusya, Ukrayna'nın Başkenti Kiev'e 40'tan Fazla Füze ile Saldırdı

Rusya, erken saatlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de birçok noktayı 40'tan fazla füzeyle hedef aldı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi yaralandı. Kiev'in Darnytskyi, Desnianskyi, Sviatoshynskyi, Holosiivskyi, Dniprovskyi, Solomianskyi ve Shevchenkivskyi bölgelerinde büyük hasar meydana geldi. Binalar ve araçlar ciddi şekilde zarar gördü.

Rusya Ukrayna Fuze Saldirisi

Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de Hedef Alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Okhmatdyt Çocuk Hastanesi'ni vurduğunu açıkladı. Zelenskiy, “Kiev'deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi, sadece Ukrayna'nın değil, Avrupa'nın da en önemli hastanelerinden biri. Hastane binlerce çocuğu kurtardı ve sağlığına kavuşturdu. Şimdi bir Rus saldırısında hasar gördü. İnsanlar enkaz altında, yaralı ve ölülerin kesin sayısı şu anda bilinmiyor” dedi. Enkazı kaldırmak için doktorlar ve bölge sakinlerinin çalıştığını belirten Zelenskiy, "Rusya, çocuklara ve insanlığa karşı işlediği tüm suçların hesabını vermek zorunda. Artık dünyanın buna sessiz kalmaması, Rusya'nın ne yaptığını görmesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna Fuze Saldirisi 1

Kiev Belediye Başkanı ve Yetkililerin Açıklamaları

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, hava savunma sistemleri tarafından düşürülen mermilerin parçalarının başkentin merkezi bölgelerine düştüğünü bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise, "Bu bombardıman sivilleri hedef aldı, altyapıyı vurdu. Tüm dünya bugün terörün sonuçlarını ve sadece güçle karşılık verilmesi gerektiğini görmeli" dedi.

Kaynak: İHA

Editör: Mehmet Fener