Türkiye ve bölgenin önemli sanayi, ticaret, tarım ve hayvancılık kenti Gaziantep’te aylık 50 bin TL’ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte detaylar…

GAZİANTEP’TE 50 BİN LİRA MAAŞA ÇALIŞTIRACAK ÇOBAN BULAMIYORLAR

Türkiye ve bölgenin önemli hayvancılık merkezleri arasında yer alan Gaziantep’te çoban sorunu gün geçtikçe büyüyor. Kentteki besiciler aylık 50 bin liraya çoban bulamadıklarını belirttiler.  

Gaziantep’te 50 Bin Tl’ye Çalışacak Eleman Bulamıyorlar!-2

Bölgenin hayvancılık üssü olan Gaziantep’te çoban sıkıntısı her geçen artıyor. Hayvancılığın bitme noktasına geldiği söyleyen besiciler, 50 bin liraya çoban bulamadıklarını belirtti.

GAZİANTEP’TE BİN ÇOBAN AÇIĞI VAR!

Konuya ilişkin Referansgazetesi.com.tr’ye konuşan Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, ‘’Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de çoban açığı var. Çoban açığı gün geçtikçe artıyor. Şuan Gaziantep’te 50 bin lira maaş ile çalıştıracak çoban bulamıyoruz. Şu anda bin çoban olsa şehirde kendisine çalışacak bir işletme bulur’’ dedi.

Gaziantep’te 50 Bin Tl’ye Çalışacak Eleman Bulamıyorlar!-1

GAZİANTEP’TE 4 BİN İŞLETMENİN YÜZDE 25’İNDE ÇOBAN SORUNU VAR

Gençlerin kırsalda kalmak istemediğini ifade eden Türkman, ‘’Köyleri terk eden gençler il dışına giiyor, hatta fırsatını bulanlar yurt dışına gidiyor. Gaziantep’te yaklaşık 2 bin 500 civarında damızlık küçükbaş işletmemiz var. Bunun yanı sıra bin 500’e yakın besilik küçükbaş işletmemiz var. Yani kentte aktif olarak 4 bin civarında küçükbaş işletmemiz bulunuyor. Bu kadar işletmenin yüzde 25’inde çoban sorunu var’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: BAHRİ UÇAR