CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iç işlerine müdahale etmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve CHP genel başkanlığını kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi sahnede etkinliğini sürdürüyor. 75 yaşındaki siyasetçi, CHP Genel Başkanlığı’nı Özgür Özel’e devrettikten sonra Ankara’da bir çalışma ofisi açtı. Gazeteci Vedat Yenerer’e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Siyaseti Bırakmadı, Yeni Parti Düşünmüyor

Kilicdaroglu

Vedat Yenerer’in "Siyaseti bıraktınız mı? Yeni bir parti kurmayı düşünüyor musunuz?" sorularına Kılıçdaroğlu net cevaplar verdi. Siyaseti bırakmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Tam da ortasındayım," diyerek çalışma ofisini işaret etti. Ayrıca yeni bir parti kurmayı hiç düşünmediğini ve partisi CHP’nin kendisi için net olduğunu vurguladı.

"En Az 50 Milletvekili Bana Sadık"

Röportajın devamında Yenerer, CHP içerisindeki milletvekillerinin sadakatine dair bir iddiayı sordu. "En az 50 milletvekilinin size sadık olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet doğru," yanıtını verdi.

İlk Teklif Akşener'den

Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk teklifi yapan kişi olduğunu belirtti. İlk olarak gazeteci Elif Çakır aracılığıyla Akşener’in teklifini ilettiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, "İlk teklif Meral Hanım'dan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti," dedi. Ayrıca, altılı masa liderlerinin de son ana kadar kendisini desteklediklerini ifade etti.

Editör: Mehmet Fener