Çayırova'da düzenlenen Ulusal Glütensiz Yemek Yarışması'na Gaziantep’in de içinde olduğu 11 ilden aşçılar katıldı.
UNESCO Gastronomi Kenti Gaziantep’in geleneksel yemeklerinin vazgeçilmezi sebze kurutmalıkları, dünya mutfaklarının tercihi haline geldi.
Gaziantepli ünlü şef Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağının inovasyona değil sunuma ihtiyacı olduğunu belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.
Gaziantep yemek kültürü ile dünyanın önde gelen kentlerinden birisi olarak biliniyor.
Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden Antep Şiveydizi nasıl yapılır? İşte Gaziantep usulü Antep Şiveydizi tarifi…
Son yıllarda Türkiye’nin her kesimi tarafından popüler hale gelen Gaziantep yemekleri, dünya genelinde de adından söz ettirmeye başladı.
Gaziantep, yalnızca tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda mutfak kültürüyle de adından söz ettiren bir şehirdir.
Bakır işlemeciliğinin coğrafi patentini elinde bulunduran Gaziantep'in geleneksel yöntemlerle üretilen bakır eşyaları tekrar mutfağa girdi.
Mutfaklarda sıklıkla kullanılan ürünlerden biri olan Silpat nedir? Silpat ne işe yarar, nasıl kullanılır? Silpat pişirme matı sağlıklı mı?