Bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek olan su kesintisi, hem Şahinbey hem de Şehitkamil ilçelerinde etkili olacak.

ŞAHİNBEY’DE SU KESİNTİSİ DETAYLARI

Şahinbey ilçesinde 9 Haziran Pazar günü saat 15:00 ile 22:00 arasında su kesintisi yaşanacak. Kesintiden etkilenecek mahalleler şunlardır: İstiklal, 60. Yıl, Deniz, Çağdaş, 23 Nisan, Binevler, 15 Temmuz, Osmangazi, Cumhuriyet, Kolejtepe, Beyazlar, Körkün Mimar Sinan, Körkün Bozdağ, Yeşilyurt ve Beştepe. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların su kesintisinden minimum düzeyde etkilenmeleri için önceden tedbir almaları önemlidir.

ŞEHİTKAMİL’DE SU KESİNTİSİ DETAYLARI

Şehitkamil ilçesinde ise aynı gün ve saatlerde, yani 15:00 ile 22:00 arasında su kesintisi uygulanacak. Su kesintisinden etkilenecek mahalleler ise 8 Şubat, Boyno, Eyüpsultan, Hacıbaba, Karacaoğlan, Karşıyaka, Mevlana, Mithatpaşa, Pirsultan, Selimiye, Kayaönü, Beykent, Çamlıtepe, Gaziler, Onat Kutlar, Fıstıklı, Karacaahmet, Belkıs, Burak ve Göktürk mahalleleri olacak. Bu bölgelerdeki vatandaşların da su kesintisine hazırlıklı olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir.

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARININ AMACI

GASKİ yetkilileri, içme suyu arıtma tesisi ve şebeke sistemlerinde yapılan bu bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının, şehrin su altyapısının daha sağlıklı ve verimli bir şekilde hizmet vermesi için zorunlu olduğunu belirtti. Bu çalışmalar sayesinde su kalitesinin ve dağıtım sisteminin iyileştirilmesi hedefleniyor. Vatandaşların, kısa süreli bu kesintilere anlayış göstermeleri ve su tasarrufuna dikkat etmeleri önemle vurgulanıyor.

1-1205


2-93

Kaynak: Mehmet Fener