ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kılıç, dernek hizmet binasına birkaç kez hırsız girdiğini belirterek, hırsızların verdiği zararın giderilmesi için çalışma yapılırken belediyenin binayı başka bir kuruma tahsis ettiği bilgisi aldıklarını söyledi.

Kılıç, "Bayram tatili sırasında binamıza ve bölgedeki bazı binalara hırsızlar girdi. Hırsızların verdiği zararı gidermek ve içeriye girilmesini önlemek için güçlendirme çalışması yaptık. Aradan kısa bir süre sonra yine gece geç saatlerde başka hırsızlar girmiş. Bu kez binanın içindeki eşyaları da tahrip etmişler. Binada tadilat yapmak için yönetim kurulu üyeleri toplantısı yaptık. İnşaat firmalarından teklif alıp çalışmalara başladık. Ustalar çalışmaya başlayınca belediyeden geldiklerini söyleyen bazı kişiler belediyenin binayı başka kuruma tahsis ettiğini söyledi. Konuyla başkan vekili Halil Uğur'un ilgilendiğini söylediler. Halil Uğur bey ile görüşmeye gittik. Kendisi derneğin boşaltıldığı yönünde Başkan Fatma Şahin'e bilgi geldiğini, Başkan Şahin’in de binayı talep eden kuruma söz verdiğini söyledi. 'Bize kimse bir şey demedi' dedik, kendisi de 'sizin binayı tahliye ettiğiniz söylendi. Bu saatten sonra yapacağımız bir şey yok' yanıtı aldık" dedi.

Başkan Kılıç, "Bina ile ilgili görüşmelerimiz sonuçsuz kaldı. Sorunumuz yer değil ancak zamanında kendilerinin teklifiyle yerleştiğimiz binadan habersizce tahliye edilmek istenmemiz doğru değildir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi