Bilindiği üzere yerel seçim sürecinde Murat Çetin’in istifa etmesinin ardından AK Parti Gaziantep Başkanlığı’na Murat Şerbetçi vekaleten bakıyordu. Sonrasında ise AK Parti Genel Merkezi İl Başkanını belirlemek için harekete geçti ve Gaziantep İl Koordinatörü ve AK Parti 27. Dönem Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı Başkanlığı’nda temayül yoklaması gerçekleştirildi.  


Temayül yoklamasına İl Asil Yönetimi, İl Kadın Kolları Asil Yönetimi, İl Gençlik Kolları Asil Yönetimi, İl Disiplin Kurulu ve Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, Şahinbey ve Şehitkamil Yönetim Kurulu Asil Üyeleri, Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli ve Yavuzeli İlçe Başkanları, İlçe Kadın Kolları Başkanları, İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri katılmıştı. Ayrıca İl Başkanı, Eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları Başkanları başta olmak üzere İlçe Başkanlarının da görüşleri de alınmıştı. 


Yapılan temayül yoklamasının ardından İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, Eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, İş İnsanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve Şehitkamil Eski İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti Genel Merkeze çağrıldı. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Gaziantep İl Koordinatörü ve AK Parti 27. Dönem Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, davet edilen isimlerle tek tek görüşmeler gerçekleştirdi. 


Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da adaylar ile tek tek görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na Fatih Muhaddis Fedaioğlu’nun atandığı açıklandı. Fedaioğlu, ise atanmasının ardından göreve gelir gelmez Gaziantep’i Türkiye Yüzyılına taşıyacak güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvadı. 


Yeni yönetimde yer almak isteyen 1000’e yakın kişiyi AK Parti İl Başkanlığı’na davet etmiş yüz yüze görüşme gerçekleştiren İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep İl Koordinatörü ve AK Parti 27. Dönem Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ile yaptığı görüşmeler neticesinde listeye son şekli verildi ve 50 kişilik asil 25 kişilik yedek olan yeni yönetim listesi açıklandı. Yeni yönetimin ise genç, dinamik, aktif ve çalışkan kişilerden olduğu gözlemlendi. 


Fatih Muhaddis Fedaioğlu’nun AK Parti İl Başkanlığı’na atanmasının ardından Gaziantep’in ilçe teşkilatlarında da değişim rüzgarı esmesi bekleniyor. AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ın Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte istifa etmesinin ardından yerine İsmail Güler atandı. Şehitkamil’de yaşanan kan değişiminin diğer ilçelere yansıyacağı ileri sürülüyor. 

Fatih Muhaddis Fedaioğlu’nun AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilmesinden sonra Şehitkamil’de start alan değişimin Şahinbey, Nizip, Karkamış, Oğuzeli, Nurdağı, Yavuzeli, Araban ve İslahiye ilçelerine sıçrayacağı ve bu ilçelerin İlçe Başkanlarının da değişeceği ifade ediliyor. 

İlçe Başkanlarının değişiminde yerel seçimde alınan kötü sonuçların yanı sıra İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu’nun etkisinin olacağı söyleniyor. İl Başkanının önümüzdeki genel ve yerel seçimlere genç, dinamik, aktif, çalışkan ve metal olarak kendini yorgun hissetmeyen yeni yüzlerle girmek istediği vurgulanıyor. 


Gaziantep’in Şahinbey ve Şehitkamil ilçesinden sonra nüfus bakımından üçüncü sırada yer alan Nizip yerel seçimlerde belediye CHP’ye geçti. Karkamış’ta ise durum değişmedi. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özaslan, iyi bir performans sergilemeyerek seçimin kaybedilmesine neden oldu. 


Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Şahinbey’de AK Parti belediyeyi kazanmasına rağmen ilçe başkanlığında bir değişimin olabileceği iddia ediliyor. Nurdağı ilçesinde ise durum Şahinbey’den farklı değil.


AK Parti için özel bir yere sahip olan Yavuzeli’nde seçimi Yeniden Refah Partisi’nin adayının kazanması üzerine partide değişim sesleri yükselmeye başladı. Yavuzeli İlçe Başkanlığı’nda da kan değişimin yaşanacağı ileri sürüyor. İttifak ile MHP’ye bırakılan Oğuzeli ve Araban’da değişimden nasibini alacağı kaydediliyor.  


İlçe Başkanlıklarındaki değişimin il ve ilçe kongrelerine kadar tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Ahmet Yavuz