Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 il başkanı, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik iftiralar karşısında güçlü bir destek mesajı verdi. Ortak bildiride, Gülşah Durbay’ın Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı ve parti içindeki uzun süreli mücadelesi vurgulandı.

Chpden Gulsah Durbaya Destek Atilan Iftiralarin Karsisindayiz

Açıklamada, "18 yaşından bu yana Cumhuriyet değerlerini savunan ve partimizin her kademesinde mücadele eden Gülşah Başkanımıza sahip çıkıyoruz. Kadına yönelik şiddet, evlerde olduğu gibi siyasette de görünür hale gelmiştir. Atılan iftiraların karşısındayız" ifadelerine yer verildi.

İftira İddialarına Karşı Durbay’ın Açıklamaları

Chpden Gulsah Durbaya Destek Atilan Iftiralarin Karsisindayiz 22

Gülşah Durbay hakkında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Kanser tedavisi gördüğünü belirten Durbay, bu iddiaları yalanlamış ve kendisine iftira atıldığını açıklamıştı. CHP’li 81 il başkanı, yaptıkları ortak açıklamayla Durbay’a atılan iftirayı kınayarak, dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kadına Yönelik Şiddet ve İstanbul Sözleşmesi

Chpden Gulsah Durbaya Destek Atilan Iftiralarin Karsisindayiz 1

Açıklamada ayrıca, Türkiye’de kadına yönelik şiddet vakalarının artışına dikkat çekilerek, İstanbul Sözleşmesi’nden haksız yere çıkılmasının ardından yaşanan sorunlara vurgu yapıldı. "Kadına yönelik şiddet, sadece evlerde değil, siyasette de görünür hale gelmiştir" denildi.

CHP’nin ortak bildirisinde, kadınların siyasi arenada karşılaştığı zorluklar ve iftiralarla mücadelede kararlılık mesajı verildi. Gülşah Durbay’a yönelik destek, partinin kadın hakları konusundaki duyarlılığını ve dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi