Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim ayı 3.Birleşimi Belediye Başkanvekili Süleyman Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Şehitkamil Belediyesi’nin 2024 yılı için 5 milyar 400 milyon TL olarak açıklanan bütçesi, 2025 yılı için yüzde 62’lik bir artışla 8 milyar 800 milyon TL olarak tahmin edildi. Yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Haz, önemli açıklamalarda bulundu.

 “BİZ MUHALEFETİN ALASINI YAPACAĞIZ”

AK Parti Grup Başkanı Mehmet Haz “biz ilk defa Ak Parti olarak muhalefetin nasıl yapıldığını göstermek için gurup olarak karar aldık. Biz bütçeye evet oyu vereceğiz.  Ama bütçede yazılanlar vaat edilenler yapılmadığı takdirde biz muhalefetin alasını yapacağız. Şehitkâmil’de yaşayan inşaların haklarını korumak bizim boynumuzun borcudur.  Yapmış olduğunuz bütçeye inşallah uyarsınız. Bu bütçenin arttırılabileceğini de biliyoruz. Biz hizmette sizin yanınızdayız. İlk günkü sözümüzün arkasındayız. Biz muhalefet yaparken yapıcı muhalefet yapacağız. İfadelerini kullandı.

“CHP BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ”

CHP’ye yönelik eleştirilerde bulun Haz, “Biz dedik ki çok şükür CHP’ye iktidarı öğretiyoruz. Birazda muhalefeti öğreteceğiz. Çünkü 5 yıl sonra burayı tekrar alacağız. 2008 yılında AK Parti öğrenci bursları vermeye başladı.  CHP 2008 yılında Anayasa Mahkemesine gitti, öğrenci burslarını iptal etti. Allaha şükürler olsun ki aradan 16 yıl geçti, CHP bunun yanlış olduğunu öğrenmiş. Geçen meclis toplantısında öğrencilere yardım dağıtacağız dedi. Sizi tebrik ediyorum yanlıştan dönmekte elzemdir. Biz burada muhalefet yaparken size muhalefet yapmayı öğretmek için yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Ahmet Yavuz