Yazın hele şimdiki gibi sıcakların olduğu bir dönem de dondurma çok tüketiliyor.Dondurma geçmişi aslında çok eskilere dayanıyor. Hatta kökeni kar ve meyve suyu karışımı...Külahı ise veba salgınları nedeniyle bir ev hanımı tarafından keşfedilmiş.
Uzman görüşleri değişik bilgilere yer veriyor;
Beslenme uzmanları tatlı krizlerini atlatmada dondurmayı önemli bir yardımcı olarak görüyorlar.
Çocuğunuzun beslenmesi konusunda endişeli iseniz yine Dondurma en iyi seçenek. Meyve ile birlikte tüketilen dondurmaya kim hayır diyebilir ki...
Ancak şuna da dikkat etmek gerekiyor ki uzmanlarda uyarıyor; Dondurmayı meyveli yada sade tüketin. Çünkü gelişen teknoloji ile dondurmanın kalorisi de gittikçe artmaya başladı. Üzerindeki çikolatalı sos, içindeki fındık, ceviz, badem gibi eklerle dondurmanın ortalama 100 kalori daha artacağını unutmayın.
2 top Light Dondurma 1 porsiyon meyveye, 3 top normal sade dondurmanın yarım bardak süt veya 2 porsiyon meyveye eş değerdir.
Uzmanlar, sütü sindirmekte zorlananlar için dondurmanın iyi bir alternatif olduğunu söylüyorlar. Çünkü içindeki pekin maddesinden dolayı süte oranla daha kolay sindirilir ve gaz yapmaz.