AK Parti Şehitkamil İlçe binasında basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıklayan Mehmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yanlış bilgilendiren Genel Başkan yardımcılarını istifaya davet etti.

Yılmaz açıklamasında, “Cumhurbaşkanımızı yanlış bilgilendiren kayıplarımızın ana sorumluları olan genel merkez yerel yönetimler başkanı ve genel merkez teşkilat başkanına örnek olur da Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek adına gereğini yapıp görevlerinden istifa ederler” dedi.

Yılmaz'ın konuya dair açıklaması şu şekilde:

"

AK Parti Tabanın bir sesi olarak bu istifa kararını aldım. Umarım bu istifam 31 Mart Yerel seçimlerindeki kayıplarımızın ana sorumluları olan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanına örnek olurda Onlar da Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek adına gereğini yapıp, görevlerinden istifa ederler.

Sayın Cumhurbaşkanım kırmızı çizgimdir. Ben onun davasında bir nefer olarak çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim.

Partimden istifa etmiyorum. Sadece partideki görevimden, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirmek ve partimizde değişim hareketini ilçemizden başlatmak adına, kendi isteğim ve irademle istifa ediyorum. Hiçbir bahaneye de sığınmıyorum.

İlçe Başkanlığı Görevim den ayrılsam da Vatandaşlarımızın ve Dava Arkadaşlarımın hizmetinde olmaya devam edeceğim.

Her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur ittifakımızın yanında ve emrindeyim.

Temennim odur ki;  Genel Merkez yetkililerimiz ve üst kurul üyelerimiz de, kendi makamlarını kaybetmeyi dahi göze alarak, samimiyetle bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanımıza artık parti tabanı ve saha gerçeklerini doğru iletirler.

Böylelikle bu davanın daha da güçlenmesine katkıda bulunurlar İnşallah.

Görevim süresince bana destek olan, Şehitkamil Yönetim Kurulu Üyelerime, Meclis Üyelerime, Şehitkamil Kadın Kolları Teşkilatıma, Şehitkamil Gençlik Kolları Teşkilatıma, Mahalle Başkanlarıma, Teşkilat Görevlilerime, Sandık Kurul Üyelerime, Sandık Müşahitlerime ve Tüm Dava Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: Mehmet Fener