YOĞUN BİR KATILIM GÖSTERİLDİ

Gaziantep İl Koordinatörü Hakan Kahtalı başkanlığında adeta bir demokrasi şöleni havasında 10:30- 15:00 arasında gerçekleştirilen AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı teşkilat içi temayül yoklaması yoğun bir katılım gösterildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ OY KULLANDI

Temayül yoklamasında; İl Asil Yönetimi, İl Kadın Kolları Asil Yönetimi, İl Gençlik Kolları Asil Yönetimi, İl Disiplin Kurulu ve Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, Şahinbey ve Şehitkamil Yönetim Kurulu Asil Üyeleri, Araban- İslahiye- Karkamış- Nizip- Nurdağı- Oğuzeli- Yavuzeli İlçe Başkanları, Tüm İlçe Kadın Kolları Başkanları, Tüm İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Büyükşehir- Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri oy kullandı.

GÖRÜŞLER DİKKATE ALINDI

Oy kullanan isimler; il başkanlığı görevi için 3 isim olmak üzere öneride bulundu.  Ayrıca temayülde Gaziantep İl Koordinatörü Hakan Kahtalı; Kurucu İl Başkanı, Eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları Başkanları başta olmak üzere İlçe Başkanlarının da görüşleri alınmıştı.

İSİMLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULDU

Gerçekleştirilen temayülün ardından öne çıkan isimler, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylar arasından bir ismi il başkanlığına ataması bekleniyordu.

2 İSİM KESİNLEŞTİ, SIRA 3. İSİMDE

Dün gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından bir çok kişi AK Parti Gaziantep İl Başkanı’nın kim olacağını merak ediyordu. Edinilen bilgilere göre, il başkanlığı görevi için 2 ismin kesinleştiği öğrenildi. 3. ismin belirlenmesi için ise çalışmaların devam ettiği ve 3. isminde belirlenmesinin ardından il başkanlığı için önerilen 3 isim Ankara'ya mülakat için çağırılacağı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Mehmet Fener