Yeşilçam’ın Efsane İsmi Ahu Tuğba, Miami’de Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın ikonlaşmış isimlerinden biri olan Ahu Tuğba, Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybetti. 69 yaşında hayata veda eden ünlü sanatçı, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Ahu Tugba Kimdir Nasil Oldu Kac Yasinda

Astım ve KOAH Hastasıydı

Astım ve ileri derecede KOAH hastalığı bulunan Ahu Tuğba, bir süredir ciddi sağlık problemleri yaşıyordu. Geçirdiği bir trafik kazasının ardından ameliyat olan Tuğba, daha sonra tekrar hastaneye kaldırılmış ve durumu kötüleşmişti. Kızı Anjelik Calvin, annesi için dualar istemiş ve Ahu Tuğba’nın durumu hakkında endişelerini dile getirmişti.

Ahu Tugba Oldu

Anjelik Calvin, annesinin hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Vücudundaki oksijen seviyesi düşmüştü. Ambulans zamanında yetişmeseydi, durum çok daha kötü olabilirdi. Kalp damarları açıldı ancak burnundaki kemik ve nodüller nedeniyle rahat nefes alamıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Ahu Tuğba Kimdir?

Ahu Tugba Kimdir Nasil Oldu

13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul’da varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, eğitim hayatını İstanbul Amerikan Kız Lisesi’nde tamamladı. Sinema dünyasına adım atışı ise, yönetmen Metin Erksan’ın kendisini keşfetmesiyle oldu. Ortaokul yıllarında sinema sektörüne giren Tuğba, kısa sürede Türk sinemasının en tanınan isimlerinden biri haline geldi.

1980'li yılların başlarında büyük bir üne kavuşan Ahu Tuğba, özellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterlerle özdeşleşti. Yeşilçam’ın en çok konuşulan ve ilgi gören isimlerinden biri olan sanatçı, o dönemde Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan gibi isimlerle başrolü paylaştı.

Özel Hayatı ve Aile Yaşamı

Ahu Tugba Ve Kizi Anjelik Calvin

Ahu Tuğba, yaşamı boyunca on kez evlendi. 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile evlendi ve bu evlilikten 1993 yılında Anjelik Calvin adında bir kızı dünyaya geldi. Hayatının son dönemlerini kızıyla birlikte Miami’de geçiren Ahu Tuğba, İstanbul’da da bir gece kulübünün sahibiydi.

Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Ahu Tugba

Ahu Tuğba’nın ölümü, sinema dünyasında büyük üzüntü yarattı. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden oyuncu, 1 Eylül 2024 tarihinde Miami’deki evinde yaşamını yitirdi. Kızı Anjelik, annesinin son birkaç gündür öksürük nöbetleri geçirdiğini ve durumunun daha da kötüleştiğini belirtti. Yeşilçam’ın taçsız kraliçesi olarak anılan Ahu Tuğba, sinemaseverlerin hafızasında derin bir iz bırakacak.

Kaynak: Haber Merkezi