Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali için Gaziantep’e geldi.

Eşsiz mutfağı ve kültürüyle Gazi şehir, GastroAntep ile bir kez daha dünya sahnesine çıkıyor. Dünyaca ünlü ödüllü şefler, gastronomi yazarları, sektör temsilcilerinin katılımıyla gastronominin kalbi Gaziantep’te atacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali için Gaziantep’e geldi.

Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gaziantep Kültür Yolu Festivali Basın Lansmanı'nda açıklamalarda bulundu

Bakan Ersoy Gaziantep’te Konuştu Gastronomi Denilince Dünyada Ilk Akla Gelen Gaziantep’tir (2)

İşte Bakan Ersoy’un konuşmasından satır başları:

4 yıl önce sadece bir bölge ve şehirde başladığımız Türkiye Kültür Yolu Festivalini 4 yılda 7 bölgede ulaştırmayı başladık.

Bu yıl 16 şehirde gerçekleştirdiğimiz festival ülkemizin en büyük ve en zengin marka projelerinden biri haline geldi.

Şehirlerimizin marka değerine önemli katkılar sağlayan festival kapasitesini inşallah her yıl daha da yukarıya çekeceğiz.

Türkiye Kültür Yolu Festivali katılımcı sayısı ile bugün dünyanın en büyük festivallerin başında geliyor.

 Türkiye’nin dünya turizm pastasından çok daha güçlü bir pay alabilmesini sağlayacak çalışmalar yaptık. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar neticesinde bugün Türkiye dünya turizm konusunda ilk 5’te yer almaktadır.

2002 yılında ülkemize 13 milyon turist gelirken ve turizmden elde ettiğimiz gelir 12 milyon dolardı. Bugün 60 milyon turist hedefine emin adımlarla yolumuzda ilerlerken 60 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz.

Gastronomi denilince sadece Türkiye’de değil dünyada da ilk akla gelen Gaziantep’tir. Gaziantep’in bu konuda sahip olduğu potansiyelin farkındayız. Gastronomi kültürüyle herkesi kendine hayran bırakan Gaziantep’in marka değerine katkı sağlayacak çalışmalara her zaman destek olduk ve destek olmaya da devam edeceğiz.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali yarın başlıyor. Festival kapsamında 50’ye yakın noktada 500 civarı etkinlik planlanıyor. 

Öte yandan kültürel mirasımızın 14 tarihi eser yeniden vatan topraklarında. 14 eser yıllar süren çabanın ardından yeniden milletimizin kültürel mırasına dün gece itibariyle katıldı. 2024 yılında şuana kadar 35 eser doğduğu topraklara dönerken 2018 yılından bu yana ise 7 bin 809 eser ülkemize döndü. 2002 yılından bu yana ise 12 bin 154 eserin Türkiye'ye dönemsini sağladık. 

Etkinliğe, Vali Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilgililer katıldı.

Bakan Ersoy daha sonra Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezerek yıl içinde kolluk kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlarda ele geçirilen tarihi eserleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR