Aile Bakanlığı’ndan Yaşlı, Engelli ve Kronik Hastalara Yönelik Yeni Yardım Programı

Toplumsal ve ekonomik bakımdan en fazla yardıma ihtiyaç duyan gruplardan yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan bireyler için çeşitli yardım programları düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kişilere özel olarak yeni bir sosyal yardım programı başlatıyor.

Yasli Engelli Ve Kronik Hastalara Yonelik Yeni Yardim Paketi Basladi-1

Yardım Programının Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılar, engelliler, eşi vefat etmiş kadınlar ve kronik hastalığı olan vatandaşlar gibi dezavantajlı bireylere yönelik yardım programlarını sürdürüyor. Bakanlık, bu kapsamda yaşlılar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar için yeni bir yardım programı hazırladığını açıkladı.

Ulusal Vefa Programı Nedir?

"Ulusal Vefa Programı" adı altında gerçekleştirilen bu yeni yardım programı, yaşlılar, engelliler ve kronik hastalığı olan bireylerin zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir ayni yardım programıdır. Bu program, 60 yaş üstü yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan herkesin başvuru yapabileceği bir sosyal hizmet uygulamasıdır.

Programın Amacı ve Hizmetleri

Ulusal Vefa Programı, yaşlı ve engelli vatandaşların ev temizliği ve kişisel bakımları gibi zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik geliştirilmiş bir sosyal hizmet programıdır. İhtiyaç sahibi olup kişisel bakımlarını ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve engelli vatandaşlar, ağır kronik hastalığı sebebiyle öz bakımını yerine getiremeyenler ve 60 yaş üstü vatandaşlar, ikamet ettikleri konutlarında bu hizmetlerden yararlanabilecek.

Kimler Yararlanabilir?

Yasli Engelli Ve Kronik Hastalara Yonelik Yeni Yardim Paketi Basladi

Bu kapsamda, Ulusal Vefa Programı’ndan 60 yaş üstü vatandaşlar, engelli vatandaşlar ve 3’ten fazla 16 yaşından küçük çocuğu olan kişilerin yaşadığı sosyal yardım yararlanıcısı tek ebeveynli haneler faydalanabilecek. Başvurular, ilgili vatandaşların ikamet ettiği ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden yapılacak. Başvurular için şartları sağlayan vatandaşların kimlik belgesi yeterli olacak. Ulusal Vefa Programı kapsamında ilgili kişilere para yardımı yapılmayacak, yalnızca ayni hizmet sunulacak.

Başvuru ve Detaylar

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden yapılabilecek olup, başvuru şartlarını taşıyan vatandaşların kimlik belgesi ile başvurması yeterlidir. Programa dair detaylı bilgi almak için ilgili vakıflara başvurabilirsiniz.

Kaynak: aile.gov.tr