Pakistan’da aşırı sıcaklarda can kaybı 580’e yükseldi

KARAÇİ, Pakistan — Karaçi'de etkili olan sıcak hava dalgası, 580 kişinin ölümüne yol açtı. Sindh eyaletinin başkenti Karaçi'de, sıcaklıklar 40 dereceyi aşarken, yüksek nem oranı hissedilen sıcaklığı 56 dereceye kadar çıkardı. 

Pakistanda Asiri Sicaklar Yuzunden 580 Kisi Oldu

Karaçi'de 21 Haziran'dan bu yana devam eden aşırı sıcaklar, can kayıplarının artmasına neden oldu. Son olarak dört kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 580'e ulaştı. Kapasite sınırlarını aşan hastaneler ve sağlık merkezleri, sıcaklıktan etkilenen insanları koridorlarda tedavi etmek zorunda kalıyor.

Jinnah Hastanesi Başhekimi Dr. Shahid Rasool, "Halkımızı bol sıvı tüketmeye ve susuz kalmamaya davet ediyorum" dedi. Dr. Rasool, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olan kişilerin sıcak çarpmasından korunmaları gerektiğini vurguladı.

Bu sıcak hava dalgasının, bölgedeki yaşam koşullarını zorlaştırdığı ve altyapı üzerinde ciddi baskı yarattığı bildiriliyor. Uzmanlar, artan sıcaklıkların devam etmesi durumunda daha fazla can kaybı yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haberin SEO'ya uygun başlığı ve meta açıklaması, ma

Editör: Mehmet Fener