Şehitkamil'in ve Gaziantep'in karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklar ve Suriyeli mültecilerin etkileri gibi konuları gündeme taşıyan Yılmaz, ayrıca 31 Mart Yerel Seçimlerinde elde ettikleri başarıdan bahsederek, hesap verebilirlik ve mütevazi bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurguladı. Umut Yılmaz, Gaziantep'in en büyük sorununun ise yaşanan pahalılık olduğunu ifade etti.

GAZİANTEP'TEKİ YÜKSEK PAHALILIK

Yılmaz, Gaziantep'in Türkiye ortalamasından yüzde 50 daha yüksek bir hayat pahalılığına sahip olduğunu belirtti. Bir dilim baklavayı bile 50 TL'ye almak zorunda kalan insanların yaşadığı bu pahalılığın, Gaziantep'in gastronomi şehri kimliğine zarar verdiğini dile getirdi.

BAŞARILI SEÇİM PERFORMANSI VE HALKIN DESTEĞİ

Şehitkamil ilçesinin büyüklüğü ve önemi üzerine konuşan Yılmaz, seçim sürecinde elde ettikleri başarıyı, halkla kurdukları doğrudan iletişime ve dürüst bir seçim kampanyasına bağladı. Gaziantep halkının, dürüstlüğe ve vicdanlı bir yönetim anlayışına olan inancının, oy oranlarını yüzde 40'a yükselttiğini söyledi.

HEDEFLENEN HESAP VEREBİLİR BİR YÖNETİM

Umut Yılmaz, gelecek dönemde de hesap verebilirlik ilkesinden ödün vermeden çalışacaklarını ve belediye faaliyetlerini her ay düzenli olarak basına ve belediye web sitesine aktaracaklarını ifade etti. Meclis toplantılarını kameralarla açık şekilde gerçekleştirdiklerini ve ihale süreçlerini de kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşacaklarını belirtti.

Muhabir: MEHMET FENER