Kocaeli'de "Kendimi Oyunda Sandım" Diyen Sanık Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kocaeli'de, tanımadığı bir kişiyi sokak ortasında bıçaklayarak öldüren Turgut Ş.'nin yargılaması devam ediyor. Şizofreni hastası olduğu iddia edilen Turgut Ş., mahkemede yaptığı savunmada "Gerçeklikten koptum, kendimi oyunda sandım" diyerek kendisini savundu. Mahkeme, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Tanimadigi Adami Oldurdu Kendimi Oyunda Sandim-1

17 Mayıs 2022'de Mehmet Ali Paşa Mahallesi Dalgıç Sokak'ta meydana gelen olayda, 52 yaşındaki Turhan Kuzu, hiç tanımadığı Turgut Ş. tarafından sebepsiz yere bıçaklandı. Ağır yaralanan Kuzu, yaklaşık üç ay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Turgut Ş. ise olaydan hemen sonra gözaltına alınarak tutuklandı.

Mahkeme Süreci ve Sanığın Savunması

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık Turgut Ş. ve taraf avukatları hazır bulundu. Maktulün aile avukatı Öztürk Güden, sanığın "canavarca hisle eziyet çektirerek adam öldürme" suçundan en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Tanimadigi Adami Oldurdu Kendimi Oyunda Sandim

Sanık Turgut Ş., savunmasında olay günü gerçeklikten koptuğunu, halüsinasyonlar gördüğünü ve kendisini bir oyunun içinde sandığını belirtti. "Olay sonrası ellerim kan içindeydi, delilleri karartmadım, kaçmadım" diyen Turgut Ş., üç yıldır cezaevinde olduğunu ve tedavi görmeye çalıştığını söyledi. Tahliye ve beraatini talep etti.

Avukatın Savunması

Sanık avukatı Bircan Kara, müvekkilinin şizofreni ve benzeri hastalıklar nedeniyle yedi yıl önce tedavi görmeye başladığını, olay günü yüksek dozda sakinleştirici iğne yapıldığını ve bu durumun müvekkilinin iradesini sakatladığını savundu. Müvekkilinin "canavarca hisle adam öldürme" suçunun manevi unsurlarının oluşmadığını, suç vasfının değişme ihtimalinin mevcut olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Kararı

Tanimadigi Adami Oldurdu Kendimi Oyunda Sandim1

Cumhuriyet savcısı, sanığın ruhsal sıkıntıları olsa da ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde akıl sağlığı sorunlarının bulunmadığını belirtti. Mahkeme, sanığı "canavarca hisle adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak takdiri indirim uygulayarak cezayı müebbete çevirdi. Ayrıca, sanığa "yasak olmayan bıçağı saldırı amacıyla taşımak" suçundan da 5 ay hapis cezası verildi.

Kaynak: İHA