Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze Şeridi’nde İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistinlilerin yanında olduklarını belirterek, “Siyonistler Gazze’de insanlık dışı bir vahşet yaratıyor. Bu zulme karşı Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz. İnsanlığın tüm değerlerinin çiğnendiği bu dönemde safımızı mazlumdan yana belirlememiz lazım” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından ‘Filistin için sözümüz var’ sloganıyla ‘Hayır çarşısı, ezgi ve marşlar’ etkinliği düzenlendi.

TDV Genel Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Erbaş, Gazze’de Müslümanların en kısa sürede zafer kazanacaklarına inandıklarını ve dua ettiklerini söyledi. Erbaş, “Kudüs meselesi iman ve izzet meselesidir. Bugün Filistin’de yaşananlar bu meseleyi insanlığın vicdan ve ahlak meselesine de dönüştürmüştür. İsrail’in katliamlarına karşı Filistin’i, Kudüs’ü ve Gazze’yi savunmak evrensel insani değerlerin bir gereğidir. Bu da vicdani ve ahlaki bir duruşun göstergesidir” diye konuştu.

Erbaş, İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımın tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini ancak sessiz kalındığını eleştirdi. Erbaş, “İsrail, işgal ettiği toprakların kendisine vadedildiğini iddia ederek bu yolda her türlü haksızlığı ve zulmü haklı görmektedir. Yıllardır sivil ve masum insanları öldürmektedir. Geçmişte yaşadığı Holokost felaketini kendi yararına bir sektör haline getiren İsrail, bununla kendine bir koruma zırhı oluşturarak geçmişten bugüne yaptığı bütün haksızlık ve zulümlere meşruiyet kazandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Erbaş, Filistin halkının haklı davasına destek olmak için hayır çarşısı açtıklarını ve bağış topladıklarını da sözlerine ekledi. Erbaş, “Filistin halkı, bizim kardeşimizdir. Onların acılarına ortak olmak, onlara yardım etmek, onlara dua etmek bizim görevimizdir. Bu hayır çarşısı, Filistin halkına karşı sorumluluğumuzun bir ifadesidir. Bu hayır çarşısından elde edilen gelir, Filistin halkına ulaştırılacaktır. Bu vesileyle, Filistin halkına destek olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi