Milli güreşçi Rıza Kayaalp, spor hekimi gözetiminde kullandığı bir ilacın yasaklı madde içermesi nedeniyle geçici olarak müsabakalardan men edildi. Bu karar, Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışamayacağı anlamına geliyor.

Olimpiyat Umutları Sona Erdi

Riza Kayaalp

Dünya ve Avrupa şampiyonluklarına sahip olan ve olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Kayaalp, Paris Olimpiyatları'nda mücadele edemeyecek. Spor camiasında büyük yankı uyandıran bu durum, Kayaalp'in tedavi amacıyla kullandığı ilacın yasaklı madde içermesinden kaynaklanıyor.

Geçici Men Cezası

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Paris Olimpiyatları'nda madalya kazanması beklenen en büyük umutlarımızdan biriydi. Ancak spor hekimi gözetiminde kullandığı ilacın yasaklı madde içerdiği tespit edilince, tüm müsabakalardan geçici olarak men cezası aldı. Kayaalp'in yerine Hamza Bakır, Paris'te altın madalya için mücadele edecek.

Kayaalp'in Açıklaması

Riza Kayaalp-1

Rıza Kayaalp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uzun süredir devam eden şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetleri nedeniyle bu ilacı kullandığını belirtti. Kayaalp, kariyeri boyunca her zaman dikkatli davrandığını, besin takviyeleri ve ilaçlar konusunda uzmanlarına danışmadan hareket etmediğini vurguladı. Kayaalp, tedavi sürecinin spor hekimi gözetiminde başladığını, ancak bu tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından geçici olarak müsabakalardan men edildiğini belirtti.

Kayaalp, "Hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız. Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için adalet arayışımız sürecek," dedi.

Kayaalp'in Başarıları

Rıza Kayaalp, 14 Avrupa, 10 dünya ve 3 olimpiyat madalyasıyla Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş bir sporcudur. ASKİ Spor Kulübü üyesi olan Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda Paris 2024 Olimpiyatları kotasını almaya hak kazanmıştı.

Editör: Mehmet Fener