Ancak bazı bölgelerde sağanak yağışlarla birlikte karla karışık yağmur etkili olacak.

SAĞANAK YAĞIŞ VE KAR BEKLENEN BÖLGELER

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek. Bazı bölgelerde ise gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir. Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Özellikle Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeydoğusu, Mardin'in doğusu ve Van'ın güneyinde yoğun yağışlar bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE HEYELAN RİSKİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar ve seyahat edenler dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.

SICAKLIKLARDA AZALMA BEKLENİYOR

Hava sıcaklığının batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

OLUMLUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKİYOR

Özellikle yağışların etkili olacağı bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem arz etmektedir.

Muhabir: Mehmet Fener