31 Mart yerel seçimlerinde CHP’ye geçen Gaziantep’in Şehitkamil Belediyesi’nde 60 işçi işten çıkarıldı. Hizmet-İş Sendikası, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ı protesto etmek üzere Şehitkamil Belediyesi önünde eylem yaptı.

Şehitkamil Belediyesi önünde eylem yapan işçiler, “İşçi burada Umut başkan nerede?” sloganları atarak Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'a tepki gösterdi.

ÖZDEMİR, UMUT YILMAZ'IN SEÇİMLERİNDEN ÖNCE EVERDİĞİ SÖZLERİ HATIRLATTI

Umut Yılmaz İşçilerin Yazını Kışa Çevirdi! (2)

Şehitkamil Belediyesi önünde yapılan eylemde konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın 31 Mart yerel seçimlerinden önce işçilere everdiği vaatleri hatırlattı.

UMUT YILMAZ 67 BELEDİYE İŞÇİSİNİ HAKSIZ VE HUKUKSUZ ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARDI

Yılmaz’ın, sözünde durmayarak 67 belediye işçisini haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkardığını savunan Özdemir, “Martın sonu bahar diyerek Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, emekçilerin yazını kışa çevirdi, umutlarını ve hayallerini yıkmıştır. Seçimlerden önce göreve geldiğimizde tek bir işçi işten çıkarmayacak diyen Yılmaz, sözünde durmayarak 60 belediye işçisini haksız ve hukuksuz şekilde ekmeğinden, aşında etmiştir. Emekçileri mağdur eden Yılmaz, bu memleketin evlatlarına gördüğünüz reva bu mudur?” dedi.

Umut Yılmaz İşçilerin Yazını Kışa Çevirdi! (3)

EMEKÇİLERİ İŞLERİNE İADE EDİN!

Umut Yılmaz’a çağrıda bulunan Özdemir, “Sayın Umut Yılmaz, seçimden önce verdiğiniz sözü size hatırlatıyoruz ve emekçileri işlerine iade edin diyoruz” dedi.

Eylem yapan işçiler, basın açıklamasının ardından belediye kapısına kadar sloganlar atarak yürüdüler.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve Belediyesi yetkilerinden şuana kadar resmi açıklama yapılmadı.  Şehitkamil Belediyesi’nden resmi bir açıklama yapıldığı haberimizde yer alacaktır.

Kaynak: BAHRİ UÇAR