İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan Türkiye'ye NATO'dan İhraç Talebi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesi çağrısında bulundu. Pazartesi günü İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Katz'ın tüm NATO üyeleriyle acilen temasa geçilmesi talimatı verdiği belirtildi. Katz, Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesini talep ederken, Türkiye'nin Hamas, Hizbullah ve Yemen'deki Husilerle birlikte İran'ın "şer ekseninin" bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Erdoğan'ın Açıklamaları ve İsrail'in Tepkisi

Yisrael Katz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Rize'de yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını eleştirerek, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız" dedi. Bu açıklamaya yanıt olarak, İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Erdoğan'ı Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e benzetti ve X hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğunu belirtti. Katz, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in yolundan gidiyor. Orada ne olduğunu ve bunun nasıl bittiğini hatırlamalı" dedi ve Erdoğan ile Saddam Hüseyin'in yan yana fotoğraflarını paylaştı.

Türkiye'nin Tepkisi

Disisleri Bakani Fidan Dohaya Gitti

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Katz'ın açıklamalarına X hesabından yaptığı bir paylaşım ile yanıt verdi. Açıklamada, "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Filistinlileri yok etmeye çalışanlar hesap verecek" ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "insanlık vicdanının sesi" olduğunu söyledi. AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da Katz için "Hadsiz bir açıklama yapmış. Netanyahu'nun Dışişleri Bakanına şiddet ve nefretle lanetlerimi gönderiyorum" dedi.

MHP Lideri Bahçeli'nin Açıklamaları

Bahçeli’nin Son Mesajı Ankara Kulislerini Salladı Erken Seçim Iddiası (9)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Katz'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, X hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail Başbakanı ile hükümetinin hangi kanlı ve karanlık izleri takip ettiğini tüm dünya açıklıkla görmektedir. Türk milleti kenetlenmiş ve soykırımcı İsrail’e karşı kilitlenmiştir" dedi. Bahçeli, Türkiye'nin hafife alınacak bir ülke olmadığını vurguladı ve gerekli tüm hazırlıkların yapılması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Gazze Operasyonları

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırıların ardından Gazze'de operasyonlar başlattı. İsrailli yetkililer, operasyonların savunma amaçlı olduğunu ifade ediyor. Ancak, Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, bu operasyonlarda 39 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi