Basın açıklamasını yapan Dr. Hüseyin Durmaz, ‘‘7 aydır güvenli olduğu iddiası ile insanları göçe zorladığı Refah’a şimdi karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor. Çaresiz halk, Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kalıyor’’ dedi.

Gaziantep’teki Hekimler ve sağlık çalışanları olarak, 26 haftadan beri ‘‘ Gazze’’ için ‘Sessiz Yürüyüş’ eylemlerini sürdürüyor. Gaziantep Lisesi’nden başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. Basın açıklamasından önce saldırılarda hayatını kaybedenler için Kuran’ı Kerim okundu, dualar edildi.

İŞGALCİ İSRAİL’İN SON GÜNLERDEKİ HEDEFİ İSE REFAH KENTİ

‘Gazze’de taş üzerinde taş koymayan İşgalci İsrail’in son günlerdeki hedefi ise Refah kenti’ diyen Durmaz, ‘‘Refah ; saldırıların başından beri , güvenli bir yer umudu ile 1.3 milyon Filistinlinin sığındığı 55 kilometrekarelik bir toprak parçası. Haktan, hukuktan, vicdandan, insanlıktan nasibini almamış İsrail; 7 aydır güvenli olduğu iddiası ile insanları göçe zorladığı Refah’a şimdi karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor. Çaresiz halk, Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kalıyor’’ açıklamasında bulundu.

GAZZE, İNSANİ YARDIM BEKLİYOR

Durmaz, ‘‘Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak, 26. Haftasında toplandığımız yürüyüşümüzde çağrımızı yineliyoruz: yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına sesleniyoruz: Gazze, insani yardım bekliyor. Bombalardan kurtulabilen bir avuç mazluma acilen insani yardım ulaştırılmalı. Yaralı ve hastalar bir an önce tahliye edilmelidir. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz. Vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, mesleklerimizle, eylemlerimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi