Gaziantep FK, sezonun ilk maçında yaşanan taraftar olayları nedeniyle PFDK tarafından 168.000 TL para cezasına çarptırıldı.

Gaziantep Futbol Kulübü, 2024-2025 sezonunun ilk karşılaşmasında aldığı galibiyete rağmen, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ağır bir para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Deplasmanda Bodrum FK ile oynanan maçta, Gaziantep FK sahadan 1-0 galip ayrılarak sezona iyi bir başlangıç yapmıştı. Ancak bu zaferin sevinci, yaşanan saha olayları nedeniyle gölgede kaldı.

Gaziantep Fk Taraftarlari 5 Otobusle Bodrum Yolunda 1-1

PFDK, 12 Ağustos 2024 tarihinde oynanan Bodrum FK-Gaziantep FK Trendyol Süper Lig müsabakasında, Gaziantep taraftarlarının sebep olduğu olaylar nedeniyle kulübe 168.000 TL para cezası verdiğini açıkladı. Karar, PFDK'nın gerçekleştirdiği toplantı sonrası duyuruldu ve taraftarların saha içi olaylarının kulübü maddi açıdan olumsuz etkilediği vurgulandı.

Gaziantep Fk Taraftarlari 5 Otobusle Bodrum Yolunda 1

Bu ceza, kırmızı-siyahlı kulübün yeni sezona sancılı bir başlangıç yapmasına neden oldu. Kulüp yönetiminin bu olaylar sonrası nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Taraftarların neden olduğu bu tür olaylar, kulübün itibarına ve mali durumuna ciddi zararlar verebilir.

Editör: Mehmet Fener