Gaziantep Futbol Kulübü, lige verdiği uzun bir aranın ardından sonunda sahaya çıkacak. Taraftarlar çok heyecanlı…

Gaziantep FK, lige milli ara ve Galatasaray maçının ertelenmesi ile birlikte neredeyse 15 günden fazla ara vermişti. Bu ara taraftarların kentin takımını özlemesine vesile oldu.

15 günden fazla olan bu süreçte takım bir yandan ligdeki Sivasspor deplasmanına hazırlanırken, diğer yandan Gaziantep FK yönetimi de yeni transferler için gaza bastı.

Öncelikle takımı ele alalım. Gaziantep FK takımı bu uzun arada sürekli olarak antrenmanlarına yoğun bir şekilde devam etti. Teknik Direktör Selçuk İnan’da bu antrenmanlarda takımın başında yer alırken, takımın Sivasspor ve ertelenen Galatasaray maçında nasıl bir oyun ortaya koyacağını takıma tek tek anlattı. Kısacası, takım artık ilk 2 haftada oynadığı kaotik futboldan uzak bir görünümle birbirine daha alışık ve birbriini daha iyi tanıyan bir hale bürünebilir.

Takımın bu süreçte oynadığı Şanlıurfaspor karşılaşması da tam olarak buna örnek olacak. Gaziantep FK antrenmanlarda ne çalıştıysa hazırlık maçında uygulamaya çalıştı ve Selçuk İnan’ın bu performanstan memnun olduğu çok kez dile getirildi.

Peki, takımın birbirine alışması neye yarayacak?

Bu sorunun cevabını da şu şekilde verebiliriz.

Gaziantep FK ligin ilk 2 haftasında son derece kaotik bir futbol ortaya koyuyordu. Ne oynadığı ne yaptığını bilmeyen ve paslaşırken dahi zorlanan bir takım vardı. Öyle ki ligin ilk haftaları olması sebebiyle futbolcuların kondisyonlarının hazır olmaması da bunun cabası. İlk 2 haftalık süreçte oyuncular maçın 60-70. Dakikalarından sonra artık dayanamaz ve yorgun bir oyun ortaya koyuyordu.

Lige 2 hafta ara veren Gaziantep FK bu süreçte kondisyon yüklemeleri ile yorgunluk etkilerini üzerinden kaldırdı. Bunun yanı sıra yeni gelen transferlerin uyum haftaları da maçsız bir şekilde aşılmış oldu. Kısacası takım Sivasspor karşısında birbirini daha iyi tanıyan ve bunun yanı sıra, yorgunluktan uzak bir oyun ortaya koyabilir.

Peki, şimdi sıra geldi yönetime. Yönetim neler yaptı?

Gaziantep FK yönetimi özellikle son günlerde transfer konusunda gaza basmış durumdaydı. Son 3 transferi taraftarları mutlu eden Gaziantep FK, fırsat transferi kovalıyordu. David Okereke, Badou Ndiaye ve Christopher Lungoyi ile anlaşan yönetim fırsat transferleri arasında Halil Dervişoğlu’nu da kiraladı. Bu 4 oyuncu Galatasaray karşısında forma giyemeyecek olsa da Sivasspor karşısında hazır olmaları durumunda forma giyebilecekler.