Ev hanımlarına emeklilik imkanı geliyor. Yeni torba yasa ile birlikte ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacak. Bu düzenleme, milyonlarca ev hanımının merakla beklediği bir gelişme olarak gündemde. Evde çalışan kadınlar, isteğe bağlı Bağ-Kur statüsünde prim ödeyerek emekli olabilecekler. Bu yıl içerisinde çıkması planlanan torba yasada, ev hanımlarının sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci'nin Açıklamaları

Ev Hanimlarina Emeklilik

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Cenkci, "Ev kadınları, isteğe bağlı Bağ-Kur statüsünde prim ödeyebilecek ve oranlar netleştikçe paylaşılacak. Bu primlerin bir kısmı devlet tarafından teşvik edilecek. Yani bir kısmını devlet ödeyecek. Ev kadınlarına böyle bir kolaylık sağlanacak" dedi.

Devlet Desteği ile Prim Ödemeleri

Evde tam gün çalışan ev hanımlarının isteğe bağlı Bağ-Kur statüsünde prim ödemelerinin üçte biri devlet tarafından desteklenecek. Emeklilik hakkı, 7200 prim günle sağlanacak. Yatırılacak olan isteğe bağlı sigorta priminin 6400 lira 80 kuruşluk bölümüne, 2133 lira 65 kuruş devlet desteği sağlanmış olacak.

Emeklilikle Gelen Haklar

Ev hanımları, bu emeklilik düzenlemesi sayesinde birçok hakka sahip olacaklar. 7200 gün prim sayısını tamamlayıp emekli olan ev hanımları, sağlık hizmetlerinden de faydalanabilecekler.

Editör: Mehmet Fener