Memur ve emekliler için zamlı maaşların gelecek hafta hesaplara yatırılması bekleniyor. Ancak, kök maaşı düşük olduğu için zam sonrası maaşı 10 bin TL'nin altında kalan yaklaşık 1,8 milyon emekli için ek düzenlemeler yapılması gündemde.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 24,73 Zam

Bayram Öncesi Emeklilere Yüzde 20 Indirim Müjdesi

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 oranında zam alacaklar. Ancak, kök maaşı düşük olan bazı emekliler, bu zamma rağmen 10 bin TL'nin altında maaş almaya devam edecek. Yapılan hesaplamalara göre, yaklaşık 1,8 milyon emeklinin kök maaşı yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10 bin TL'nin altında kalacak. Bu emekliler, ilave bir düzenleme yapılmadığı takdirde, yılbaşından bu yana aldıkları maaş miktarında bir değişiklik yaşamayacaklar.

Kesin Rakam Henüz Belirlenmedi

En düşük emekli maaşı ile ilgili sorular gündemdeyken, AK Parti kurmaylarının bir düzenleme üzerinde çalıştığı öğrenildi. Henüz kesinleşmiş bir rakam olmamakla birlikte, çalışmaların devam ettiği ve hazırlıkların sürdüğü belirtiliyor.

Çalışma Başkan Erdoğan'a Sunulacak

AK Parti yönetiminin hazırlık çalışmaları, Başkan Erdoğan ile paylaşılacak. Bu adımın gerçekleştirilmesi için bir yasa gerekiyor ve bu yasa çalışması Meclis'te yürütülecek. Kesin rakam ise bu süreçte belli olacak.

Editör: Mehmet Fener