AK Parti Gaziantep İl Başkanlığınca 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için partilerine başvuran aday adaylarına yönelik Karataş Şahinbey Kapalı Spor Salonu’unda teşkilat içinde temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Teşkilat Temayül yoklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan başkanlığında başladı. Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilinde büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla ilgili temayül yoklaması yapıldığını söyledi. Temayül yoklamasında, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’ de yer aldı.

Türkiye'de AK Parti'li üye ve delegelerin, belediye başkan adaylarını tespit edeceğini anlatan Karaaslan, bu görevin önemli olduğunu ifade etti.

Temayül yoklamasına katılanlara teşekkür eden Karaaslan, şunları kaydetti:

“Saat 10’da başlayıp 16’da bitireceğimiz temayül yoklamamıza Allah’ın izniyle başladık. Eskiden çuvallarla toplanan oy sistemleri yerine E-temayül sistemine geçtik. AK Parti olarak bir ilke daha imza atmış bulunuyoruz. Çevreci bir yöntem ile kâğıt israfını da engellemiş oluyoruz. AK Parti belediyeciliği 20 yıldır Türkiye’de tüm seçimlerde başarıyla çıktığı, eser ve hizmeti her yönüyle özellikle şehirlerimizde belediye başkanlarımız aracılığıyla bu hizmetleri toplumun bütün kesimleri için erişilebilir ulaşılabilir olduğunu AK Parti başlatmıştır.

Gaziantep’te bunun en güzel örneklerinden biridir. Türkiye’ye örnek olacak nice projeler bu şehirde hayata geçirilmiştir. Kadınlara, çocuklara, dezavantajlı gruplara, sosyal alanda ihtiyaç duyan kesimlere yeniliklerle eserlerle projelerle oluşturulan alanlarla hakikaten belediyeciliğin en güzel örneklerini bu şehirde görüyoruz. Dolayısıyla biz belediyeciliğe bu yönüyle bakıyoruz. İşte şimdi Gaziantep’te gerçekleştirdiğimiz temayül yoklaması aynı zamanda genel merkezimiz tarafından ilgili birimlerimizin gerçekleştirdiği anket çalışmaları bunların yanında sahadaki yaptığımız araştırma çalışmaları ama her şeyden önemlisi vatandaşımızın sesine kulak veren onları dinleyen onların ne dediğini öncelik haline getiren bakış açısının temsilcileri olarak ben bu sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Tabi şu anda 160 bin teşkilatımız ve belediye çalışanımız oy kullanmakta ve Gaziantep’te bu rakam bin 54. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bundan 21 yıl önce başlattığımız bu büyük yürüyüşü kutlu yürüyüşü taçlandırmak üzere 14 ve 28 Mayıs’ta olduğu gibi nasıl bir zaferle çıktıysak cumhur ittifakı olarak milletimizin teveccühü ile yola devam denilmiş ve milletimiz bize güvenini bir kez daha göstermişse işte bu kez yine en doğru adayı seçmek için vatandaşımızın sesine kulak vermek için teşkilatımızı dinlemek için yapılan bütün çalışmaların genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve elbette heyetin değerlendirmesinden sonra en doğru adayların gösterileceğine ve dolayısı ile yine bir kez daha vatandaşlarımızın tercihlerini AK Parti’mizden cumhur ittifakından yana kullanıcağına ve bir rekorla daha rekorlar üstüne rekorlar kırarak bu yerel seçimleri de taçlandıracağımıza ve vatandaşa hizmet etmenin en güzel en doğru en hızlı aracı olan yerel yönetimlerin başına işin ehli işin uzmanı gerçekten vatandaşın derdi işen dertlenmiş kişinin geleceğine şahitlik edeceğiz.

Biz burada heyet olarak işimizin başındayız. Bu heyetin isimlerini sizinle paylaşmak isterim. İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Kocaeli milletvekili Cemil Yaman ve Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgür bizlerle Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Jülide İskenderoğlu, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Fatoş Gürkan ve Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Taha Kara burada ben hepinize özellikle teşekkür ediyorum ve bu güzel organizasyon için her yönüyle Gaziantep yine çok güzel ve hakikaten bu sürece katkı veren bir organizasyona imza atmış oldu.

Burada teşkilatlarımız ilimizin dört bir yanından sağolsunlar kalktılar geldiler ve bin 504 delegemizin oy kullanması ile birlikte bu süreci saat 16’da tamamlayacağız. Ben bir kez daha önümüzdeki yerel seçimlerin şehrimiz ve şehirlerimiz için ülkemiz ve milletimiz için partimiz için hayırlara vesile olsun. Mevcut belediyeler için sistem zaten tanımlanmış şekildedir bu ilçelerde belediye başkanımız eğer AK Partili belediye başkanımızsa onla ilgili bir anket çıkıyor dolayısıyla o ankete bakan vatandaşlarımızın teşkilatlarımızın cevap vermesini istiyoruz. Başarı kriterleriyle ilgili sonunda da önerileri varsa da onları alıyoruz.”

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER