ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Ersoy, 2024-YKS tercih sürecinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından uluslararası öğrencinin göz tercih işlemlerine yönlendirildi. Bu önemli süreci detaylarını ve bakanlığın ebeveynleri için kılavuzların içeriklerini sizler için derledik.

ÖSYM TERCİH SÜRECİ DETAYLARI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Ersoy, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri ​​arasında saklanacağını duyurdu. Adaylar, tercihlerini http://ais.osym.gov.tr ​​adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

TERCİH KILAVUZU YAYIN TARİHLERİ

2024 Yks (1)

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr ​​adresinden yayımlanacaktır." denildi. Bu rehber, adayların tercih sürecinde ihtiyaç duyacakları tüm bilgileri içerir.

BAKANLIKTAN EBEVEYNLER İÇİN KILAVUZ

Milli Eğitim Bakanlığı, tercih sürecinin çocuklarına nasıl desteklenebileceklerine dair bir rapor yayınladı. Bakanlığın internet sitesinde sunulan yönlendirmede, tercih süreciyle ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilecek güvenli adresler, burs olanakları, geçiş olanakları ve dikkat edilmesi gereken hususlar gibi önemli bilgiler yer alıyor.

EBEVEYNLER ÖNERİLER

2024 Yks (2)

"Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu"nda, velilerin tercih döneminde çocuklara nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda şu önerilerde bulunuluyor:

  • Katkı ve yol gösterici bir tutum sergileyin.
  • Onun oyunun biricik olduğunu hatırlayın ve bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurun.
  • Tercih süreciyle beraber çocuklarınızın hayatlarının değişimini alacakları yeni bir döneme girecekler. Bu süreçte onları motive edin ve kararlar doğru almaları konusunda destek olun.
  • Karar vermenin zor olduğu bu dönemde çocukların neler yapabileceğini ya da gözden kaçırabileceği ayrıntıları konusunda dikkatli davranarak anlamlı bir destek sunabilirsiniz.

Bu kılavuza, http://orgm.meb.gov.tr ​​adresinden erişilebilir.

Kaynak: Mehmet Fener