Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinin hemen ardından İstanbul’un bazı ilçelerinde ders saatlerinde değişikliğe gidildi.

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmadan düzenlenmesi, öğrencilerin olumsuz durumlarla karşılaşmamaları gerektiği bildirildi. Genelgede, mevcut saat uygulamasının, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla ülke genelinde sürdürüleceği söylendi.

Bunun yanı sıra, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının en az 180 iş gününden oluşması gerektiği belirtilirken, ilk ve ortaöğretim okullarındaki ders saatleriyle ilgili düzenlemelere de yer verilen genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında bölgelerin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerinin belirlenmesi yetkisinin valiliklere verildiği ifade edildi.

GAZİANTEP’TE MERAK KONUSU OLDU

 Ogretmen1A

Bakanlığın kararı valiliklere bırakması ve bunun ardından İstanbul Valiliği tarafından 34 ilçede ders saatlerinin 40 dakikadan 35 dakikaya düşürülmesi ile Gaziantepli vatandaşların da Gaziantep’te ders saatlerinin değişip değişmeyeceğine yönelik merakları ortaya çıktı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KILINÇ’TAN AÇIKLAMA

 05134228 Img20240805Wa0078-1

Konuya dair Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç tarafından yapılan açıklamada, “Bizimde hazırlığımız var. Bakanlığımızın bu konuda talimatı doğrultusunda ikili eğitim yapan okullarda ders sürelerini kısaltacağız. Günlerin kısalması dolayı çocuklarımızın okula erişimini kolaylaştırmak için yapacağız” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener