GİMOB üyeleriyle düzenlenen iftar programında konuşan GİMOB Başkanı Pınar Tümüklü, 8 yıllık emeğini sonucu sona gelinen Oğuzeli Mobilya Kenti projesi için beklenen müjdeyi verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın 2023 bütçesine giren Oğuzeli Mobilya Kentin ilk etap destek oranın yüzde 70'den yüzde 100'e çıktığının müjdesini de veren Tümüklü, Oğuzeli Mobilya Kenti 1. Etabın temelinin Nisan ayının sonunda atılacağını açıkladı. Mobilya üreticisinin 3 yıl para ödemeden dükkan sahibi olacağını belirten Tümüklü, Mobilya Kent Projesi'nin Oğuzeli ve Gaziantep'e yepyeni bir vizyon katacağını kaydetti.

BÖLGEYE CAZİBE KATACAK MOBİLYA KENT PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ

Türkiye'nin en büyük sanayi ve üretim merkezlerinden olan Gaziantep'te, mobilya sektörü için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde planlanan ve bölgeye cazibe katacak olan Mobilya Kent Projesi'nde sona gelindi. Kentte bulunan bin 500 mobilya üreticisinin proje ile bir araya gelecek. Mobilya ihracatında 5. sırada yer alan Gaziantep, projenin tamamlanması ile yıllık 2 milyar dolar ihracat hedefiyle, ilk 3'te yer alacak.

1

TÜMÜKLÜ, MOBİLYA KENTİ PROJESİ İÇİN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE VERDİ

GİMOB üyeleriyle düzenlenen iftar programında konuşan Mobilya Kent Kooperatifi ve Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği (GİMOB) Başkanı Pınar Tümüklü, 8 yıllık emeğini sonucu sona gelinen Oğuzeli Mobilya Kenti projesi için müjde üstüne müjde verdi.

MOBİLYA KENTİ TEMELİ NİSAN'DA ATILIYOR

8 yıllık emeğin sonucu sona gelinen Oğuzeli Mobilya Kenti projesi için müjdeler veren Tümüklü, Oğuzeli Mobilya Kenti 1. Etabın temelini Nisan ayının sonunda atacaklarını açıkladı. Oğuzeli Mobilya Kenti projesi için 8 yıldır mücadele verdiklerini belirten Tümüklü, 'Oğuzeli Mobilya Kenti için 8-9 yıldır çok emek verdik. Oğuzeli'ni beğenmeyenler buradan yer almak için yarışa girdi. Beğenilmeyen Oğuzeli, memleketin gözdesi oldu. Oğuzeli Mobilya Kentin 1. Etabında yaklaşık 72 firmamız yer aldı. Bu firmalarımızın çoğu üretici. 2023 bütçesine giren Oğuzeli Mobilya Kentin ilk etabı için ihale durumumuz netleşecek. Şuan tarihi belli değil ancak seçim öncesinde Nisan ayının sonunda temeli atacağız inşallah.

2

OĞUZELİ MOBİLYA KENTİ İLK ETABI DESTEK ORANI YÜZDE 70'DEN YÜZDE 100'E ÇIKTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın 2023 bütçesine giren Oğuzeli Mobilya Kentin ilk etap destek oranın yüzde 70'den yüzde 100'e çıktığının müjdesini de veren Tümüklü, 'İkincisi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın 2023 bütçesine giren Oğuzeli mobilya kentin ilk etabı destek oranı yüzde 70'den yüzde 100'e çıktı. Normalde yüzde 70'ini devlet yaptırıp yüzde 30'nu biz ödeyecektik. Ancak deprem sonrası bakanlık ile görüşme yaptık. Bu bölge artık uzun bir süre toparlanmayacak çünkü can ve mal kaybı var, herkesin çekleri var. Siz yapın biz 3 yıl hiçbir şey ödemeyelim, yerimize geçince ödemeye başlayalım dedik ve bakanlık da bu teklifimiz kabul etti ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın 2023 bütçesine giren Oğuzeli mobilya kentin ilk etabı destek oranı yüzde 70'den yüzde 100'e çıktı' dedi.

5

MOBİLYA ÜRETİCİSİ 3 YIL PARA ÖDEMEDEN DÜKKAN SAHİBİ OLACAK

Mobilya üreticisinin 3 yıl para ödemeden dükkan sahibi olacağını belirten Tümüklü, 'Yani üreticilerimiz 3 yıl boyunca para ödemeden dükkan sahibi olacak. Mayıs-Haziran ayında başlarsa 2024 yılının sonunda dükkanların çoğu bitmiş olacak ve üreticilerimiz dükkanlarına geçmiş olacak. Dükkana geçtiğimiz halde yine 3 yıla kadar para ödemeyeceğiz. Böyle bir fırsat kimsenin eline geçmez. 3 yıl ödemesiz 13 yıl ödeyeceksiniz ve senelik yüzde 3 faiz ödeyeceksiniz. Bu üreticilerimiz adına çok güzel bir destek. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a verdiği destekler dolaysıyla çok teşekkür ediyorum' dedi.

BÜTÜN DÜKKÂNLARIN ÇATISINDA GÜNEŞ PANELİ OLACAK

Oğuzeli Mobilya Kentinde yapılacak bütün dükkan çatılarında güneş paneli kurulacağını da belirten Tümüklü, 'Çatıların hepsine güneş paneli kurulacak. Çatıların hepsinde güneş paneli olacak. Güneş panelini yaptırmak isteyen firmalar kendileri destekli yapacaklar' dedi.

6

OĞUZELİ VE GAZİANTEP'E YEPYENİ BİR VİZYON KATACAK

Bölgeye cazibe katacak olan Mobilya Kent Projesi'nin Oğuzeli ve Gaziantep'e yepyeni bir vizyon katacağını belirten Tümüklü, 'Mobilya Kent Projesi Oğuzeli ve Gaziantep'e yepyeni bir vizyon katacak' dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE ÜRETİCİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

Deprem bölgesinde üreticilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Tümüklü, 'Gaziantep'ten mobilya konusunda birçok alım yapılıyor ama üreticilerimizin haberi olmuyor. Afetzedeler için Mondi'den 40 bin kanepe siparişi geçildi. Anlaşması yapılmadı. 7 bin tanesi verildi, 33 bin tanesi şuanda açıkta bekliyor. 3 haftadır bununla uğraşıyoruz. Gaziantep için 2 bin tane kanepe sözünü aldık ama bizler burada dururken, küçük büyük 1800 mobilya esnafı dururken gidip Kayseri'de her yerde satış mağazası olan, kurumsallaşmış bir firmaya verilmesi akıllara zarar. GSO, GTO, Valilik ve büyükşehir belediyesi ile görüştüm. Alımları depremden etkilenen esnaftan yapın dedik. Sağ olsun Vali Davut Gül, bir çalışma yapın, biz size gereken desteği vereceğiz ve alımlarımızı GİMOB'dan yaparız dedi. Kanepeler için numeneler yaptık, Valilikten gelip bakacaklar. Onay verildiğinde alımlar bizim esnaftan yapılacak' dedi.

DEPREMZEDE KONUTLAR İÇİN MOBİLYA ÜRETİMİNİN BİR KISMI GİMOB'A VERİLDİ

Deprem sonrası yapılacak konutlar için mobilya üretiminin bir kısmının GİMOB'a verileceğini belirten Tümüklü, 'Geçen hafta Ankara'ya gittik. Deprem bölgesinde devletin afetzedeler için yapacağı binalardan sorumlu kişilerle görüştük. TOKİ başkanı söz verdi. Gaziantep, Nurdağı ve İslahiye'de yapılacak dekorlarda yüzde 50'nin üzerinde Gaziantepli mobilyacıların yapması için müteahhitlere özel görüşeceklerini belirtti. Allah izin verirse afetzedeler için yapılacak konutların dekor işlerini sizler yapacaksınız. Parke, mutfak, kapı işlerini bizim esnafımız yapacak inşallah. Herkes paylaşarak bu üretimi yapacak çünkü sadece Nurdağı ve İslahiye'de 100 bine yakın yapılacak konut var. Bu işleri Allah izin verirse Nurdağı ve İslahiye'de afetzedeler için yapılacak konutların dekorlarını büyük bir kısmını Gaziantepli mobilyacı esnafımız yapacak' dedi.

3

HAYAL OLAN MOBİLYA KENT PROJESİ'NDE SONA GELDİK

Programda konuşan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise, 'Bir araya gelmek bir başlangıçtır. Birlikte yürümek, ilerlemektir, birlikte hareket etmek başarmaktır. 8 yıl önce küçük bir grup bir araya gelerek birlikte yol yürümeye başladılar. Bugüne kadar bizimle yürüdüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Çok kişinin hayalinde bile olmayan bu proje için belli bir aşamaya geldik. Bu yolda hep birlikte yürümeye devam etmemiz gerekiyor. Birlikte yürüyebilirsek ancak başarırız' dedi.

7

MOBİLYA KENTİ PROJESİ GAZİANTEP VE TÜRKİYE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM OLACAK

Oğuzeli Mobilya Kenti projesinin hem Gaziantep hem Türkiye için çok büyük bir yatırım olacağını belirten Kılıç, 'Devlet millet için vardır. Devletimiz de şuan bunu bize gösterdi. Gerçekten babanın oğluna veremeyeceği imkanları devletimiz şuanda sizlere sağladı. Oğuzeli Mobilya Kenti projesi hem üreticilerimize, hem çalışanlarımıza hem ülkemize kazandıracak. Oğuzeli Mobilya Kenti projesi Türkiye'de son yıllarda yapılan en büyük yatırım olacak. Hem Gaziantep hem ülkemiz için çok büyük bir yatırım olacak. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu. BAHRİ UÇAR